Данило Сікан: «Аби претендувати на путівку на Євро, у шести матчах, що залишилися, нам потрібно тільки перемагати»

Напередодні матчу відбірного турніру Євро-2021 (U-21) проти команди Данії з офіційним сайтом УАФ поспілкувався нападник молодіжної збірної України Данило Сікан.

— Данило, як настрій перед матчами з данцями та фінами?

— Усе нормально, команда налаштована по-бойовому. Дуже хочемо привезти максимум із Данії та Фінляндії.

— На чому головний тренер збірної Руслан Ротань робив акцент перед цими зустрічами під час підготовки?

— На тому, що команда повинна намагатися грати у свій футбол. Не просто бити вперед м'яч, а намагатися його контролювати. Молодіжна збірна України хоче діяти першим номером.

Фото прес-служби УАФ

— У команді наразі багато нових імен, та й ти тільки раз зіграв за «молодіжку». Як думаєш, зіграності колективу вистачить?

— Думаю, так. Руслан Петрович нам усе розповідає, показує, ми проводимо багато теоретичних занять. І якщо щось незрозуміло, до наставника можна підійти й запитати, він завжди в контакті з футболістами.

— Збірна не втрачає надії пробитися на Євро?

— Шанс у нас є, навіть коли ми перебуваємо в такому складному становищі. Знову ж таки, команда прагне довести, що невдалий старт у відбірному турнірі був безглуздою випадковістю. Ми будемо боротися до кінця, інакше навіщо взагалі кудись їхати (посміхається).

Фото прес-служби УАФ

— Перший матч цієї спарки буде проти збірної Данії. Що скажеш про цю команду?

— Суперник сильний, лідер нашої групи. У Львові проти данців я не грав, але виходячи з того, що бачив на теорії, супротивник намагається діяти через пас, часто задіюючи своїх лідерів. Безумовно, в Ольборзі буде непросто, але в нас буде свій план на гру, і якщо команді вдасться втілити його в життя, то перемога прийде.

— Тобто будь-який інший результат, окрім перемоги, буде вважатися для збірної України негативним?

— Аби претендувати на путівку на Євро, у шести матчах, що залишилися, нам потрібно тільки перемагати, інакше турнірна боротьба за високі місця може для нас закінчитися.

Підписатися на новини