Олександр Косенко: «У гостьових поєдинках кваліфікації Євро-2022 буде нелегко»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результати жеребкування кваліфікації Євро-2022.

У середу, 2 вересня, у швейцарському Ньйоні визначилися суперники синьо-жовтих у груповому раунді відбору чемпіонату Європи. Наша команда зустрінеться з Хорватією, Албанією та переможцем стикових матчів між Сан-Марино та Данією. Результати жеребкування прокоментував наставник збірної України Олександр Косенко:

— Із Хорватією ми зустрічаємося не так уже й рідко. Добре знаємо одне одного. Щодо хорватів є дуже багато інформації, будемо готуватися. Албанія — південна балканська команда, непоступлива, у неї вдома буде дуже непросто. Переможець дуелі Сан-Марино — Данія також буде чіплятися за будь-яку можливість набрати залікові очки, особливо на своєму полі.

Формула з матчами вдома й на виїзді — крок уперед у розвитку футзалу. Уболівальники отримають можливість частіше спостерігати за збірною у відбірних іграх. У гостьових поєдинках буде нелегко, особливо якщо глядачів допустять на трибуни. Вони уболіватимуть за своїх, підтримуватимуть. Тим цікавіше буде.

Наскільки реальні шанси збірної України на вихід із групи?

— Якщо не вважати, що ми вийдемо із групи, то не варто навіть намагатися. Перед початком відбірного турніру всі збірні ставлять перед собою це завдання. Усі хочуть потрапити на чемпіонат Європи. У нас реальні шанси на вихід.

Наша команда не збиралася більш ніж півроку. Як ви весь цей час контактували із гравцями?

— У телефонному режимі. Також приїжджав в Одесу на передсезонний турнір, спілкувався з гравцями. По мірі можливості контактуємо.

Чи є вже інформація щодо найближчого збору футзальної команди?

— У листопаді будемо збиратися, проведемо товариську гру. Зараз шукаємо суперника. Намітки були й раніше, але чекали жеребкування відбору Євро-2022, аби підібрати потрібного опонента. Зрозуміло, що зараз вибір не такий великий, і можливості не безмежні. Постараємося добре підготуватися та у грудні розпочати виступ у кваліфікації.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 10:00

ЧС-2024 з футзалу: жеребкування фінального турніру заплановане на 26 травня

Федерація футболу Узбекистану повідомила, що жеребкування фінальн...

18.04.2024 11:00

ЧС-2024 з футзалу: визначилися потенційні суперники збірної України

Стали відомі ще шість учасників фінального турніру чемпіонату світу з...

16.04.2024 18:48

Збірна України з футзалу завершила турнір у Литві нічиєю з командою Франції

Сьогодні, 16 квітня збірна України з футзалу завершила виступ на міжна...

15.04.2024 20:14

Олександр Косенко: «Дуже корисна гра, і ми моментами мали доволі непоганий вигляд»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

Підписатися на новини