У Ковалівці за участі президента УАФ Андрія Павелка відбулося урочисте відкриття нового стадіону «Колос»

Сьогодні в Ковалівці пройшла урочиста церемонія відкриття нового стадіону, на якому проводитиме свої домашні матчі місцевий «Колос».

У клуба української Прем'єр-ліги «Колос» (Ковалівка) з'явився новий сучасний стадіон. Реконструкція старої арени тривала 414 днів і обійшлася приблизно у 160 млн гривень. Сьогодні відбулася урочиста церемонія відкриття, в якій взяли участь президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та президент «Колосу» Андрій Засуха. 

Фото Володимира Раснера

Фото прес-служби УАФ

«В січні, коли відвідував Ковалівку, будівництво було в розпалі, а вже сьогодні ФК «Колос», за який невдовзі в кваліфікації Ліги Європи вболіватиме вся Україна, отримав оновлену домівку, яка має необхідні умови, щоб стати футбольним центром всієї Київської області», — відзначив Андрій Павелко.

Фото Володимира Раснера

Після розрізання символічної червоної стрічки почесні гості та представники ЗМІ мали змогу здійснити невелику екскурсію новозбудованим стадіоном. Арена розрахована на 5050 глядачів і оформлена у традиційних для «Колоса» чорно-білих кольорах. Стадіон відповідає всім сучасним вимогам УЄФА й може приймати не лише поєдинки внутрішніх змагань, але й матчі кваліфікаційних раундів єврокубків. 

Фото Володимира Раснера

Арена обладнана системами дренажу, поливу та підігріву поля. Чотири трибуни чекають на глядачів, які зможуть заповнити їх, щойно дозволить епідеміологічна ситуація в країні. 

Роздягальні футболістів, кімнати для суддів, душові та конференц-зала відповідають усім сучасним вимогам. При будівництві стадіону було враховано й інтереси телетрансляторів, зокрема, підготовлені спеціальні платформи для розміщення камер, коментаторські позиції, зона ПТС та все необхідне для роботи системи VAR.

Фото Володимира Раснера

Під час екскурсії ареною президент УАФ Андрій Павелко й перші віце-президенти Олег Протасов та Анатолій Дем'яненко на тренувальному полі вручили найменшим вихованцям «Колосу» футбольні м'ячі та пам'ятні призи.

Також із нагоди відкриття стадіону Андрій Павелко нагородив ковалівський клуб та його президента почесними призами від Української асоціації футболу та оригінальною футболкою збірної України.  

Фото Володимира Раснера

Після огляду арени очільник УАФ сказав: «Сьогодні в укранському футболі велике свято. Я вдячний ковалівському «Колосу» за ту велику роботу, яку він зробив не тільки для Київської області, а й для всієї країни. Клуб не лише демонструє спортивні результати, здобувши право виступати у кваліфікації Ліги Європи, а й займається дитячо-юнацьким футболом і розвиває свою інфраструктуру. Це стадіон справді європейського рівня, на якому, я впевнений, будуть куватися майбутні перемоги команди. За 10-бальною шкалою я поставив би йому 10 балів. Сьогодні це центральна футбольна арена Київської області. 

Фото Володимира Раснера

Я впевнений, що завдяки інфраструктурі та логістиці нового стадіону тут може розвиватися не лише сам клуб. Думаю, що незабаром ми зможемо побачити тут матчі молодіжної, юнацьких та дівочих збірних України. Це буде чудовий подарунок для місцевих уболівальників, які зможуть подивитися міжнародні поєдинки найвищого рівня».

Фото Володимира Раснера

Поділився своїми думками про нову арену й президент «Колосу» Андрій Засуха: «Цей стадіон — втілення нашої мрії, мрії всієї команди, яка його будувала. Саме в ньому — майбутнє «Колоса». Я сподіваюся, що арена служитиме нашому клубові довго. Упевнений, що із заповненістю трибун у нас жодних проблем не буде. Популярність команди зростає, у тому числі й завдяки праву виступити у кваліфікації Ліги Європи. Навколо багато міст та містечок, якість доріг у нашому районі висока і логістика дуже проста. Я гадаю, що п'ять тисяч глядачів — це не настільки багато, щоб стадіон не заповнювався».

Перший офіційний матч на новій арені планується провести 12 вересня. Цього дня «Колос» зустрінеться тут у рамках другого туру чемпіонату України зі «Львовом».

Фото Володимира Раснера

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини