«Потрібно додавати у грі й досягати результату»: гравці молодіжної збірної України — про матчі відбору Євро-2021 із Данією та Фінляндією

Футболісти молодіжної збірної України Анатолій Трубін, Віктор Корнієнко та дебютант команди Ерік Шуранов поділилися своїми враженнями від першого збору синьо-жовтих у 2020 році.

У п’ятницю, 28 серпня, команда Руслана Ротаня провела перше тренування на НТК ім. В. Баннікова. А вже незабаром вона зіграє два надважливі виїзні поєдинки кваліфікації Євро-2021 (U-21) — проти Данії (4 вересня) та Фінляндії (8 вересня).

Перед вильотом до Данії збірна U-21 встигне провести контрольну гру проти донецького «Олімпіку», яку заплановано на 30 серпня на НТК ім. В. Баннікова.

Голкіпер Анатолій Трубін зізнався, що встиг скучити за хлопцями, з якими востаннє бачився ще до карантину: «Усі прибули до розташування команди з хорошими емоціями. Нам потрібно пригадати ігрові зв'язки та тактичні схеми й добре виступити у двох матчах.

Це лише перший день збору. На нас ще чекає розбір гри суперників. Зараз же найголовніше — притертися один до одного, щоб потім у матчах було легше».

Попередні зустрічі з Данією та Фінляндією завершилися для підопічних Ротаня невдало — у домашніх поєдинках із цими командами збірна так і не взяла бодай одного очка. Тому, за словами півзахисника Віктора Корнієнка, налаштування на вересневі матчі буде максимальним: «Самі розумієте й, певно, пам'ятаєте, як ми зіграли з Данією й Фінляндією минулого року. Нам потрібно додавати у грі, показувати хороший футбол і досягати результату. Будемо налаштовуватися лише на перемоги.

До збірної викликають найсильніших виконавців, слабких тут немає. Я знайомий з усіма хлопцями, окрім нападника-новачка, який приїхав до команди вперше».

Форвард німецького «Нюрнберга» Ерік Шуранов, який отримав виклик до молодіжної збірної України вперше в кар’єрі, не приховував радості від можливості попрацювати з тренерським штабом Руслана Ротаня.

«Про виклик мені повідомив мій агент. Це велика честь, і тепер мені потрібно доводити, що я гідний тут бути. Тренерська довіра багато чого значить.

Знайомий із кількома хлопцями 2002 року народження, спілкуємося з ними. Зі старших поки що не знаю нікого, але все попереду.

Нападник має забивати й у кожному матчі бути корисним, щоб команда вигравала. Спробую вже незабаром відзначитися дебютним голом за молодіжну збірну», — сказав після тренування дебютант синьо-жовтих.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.06.2021 00:53

U-21: збірна Німеччини у фіналі Євро-2021 перемогла Португалію та стала чемпіоном континенту

Збірна Німеччини у вирішальному поєдинку молодіжної першості Європи зд...

29.12.2020 14:00

2020: підсумки року для молодіжної збірної України U-21

Молодіжній збірній України 2020 року довелося обмежитися лише осінніми...

29.11.2020 15:01

Богдан Мілованов: «Молодіжна збірна України в кожній грі викладалася на сто відсотків»

На останньому зборі молодіжної збірної України захисник іспанського &l...

22.11.2020 13:03

U-21: підсумки відбірного турніру Євро-2021 для молодіжної збірної України

Молодіжна збірна України, на жаль, не зуміла пробитися до фінальн...

Підписатися на новини