Ліга націй. Збірна України провела перше тренування в Харкові

Зустріч після тривалої розлуки завжди зворушлива. Майже рік національна команда не збиралася разом через пандемію COVID-19. Тож збірники з особливим піднесенням прибули до свого традиційного місця зібрання в Харкові — готельного комплексу  Superior Golf & Spа Resort.

Вітання імениннику на відстані 

На вході гравців національної команди зустрічав гостинний господар — власник готелю Юрій Сапронов, в якого до того ж сьогодні — день народження. Тренери й футболісти знали про це, тож пан Юрій почув вітальні здравиці просто на порозі свого закладу. Поза тим соціальна дистанція та чітка налаштованість на роботу залишили щирі вітання на відстані. Під час перебування в готелі збірна чітко дотримується всіх вимог карантину: будь-які контакти із зовнішнім світом заборонено. 

Фото Павла Кубанова

Фітнес для першої п’ятірки

Перший робочий вечір на зборі головної команди країни цілком очікувано мав конкретне завдання. Це — важливий початковий крок для приведення виконавців до одного знаменника функціональної готовності. Розпочали роботу гравці, які не брали участі у вчорашніьому поєдинку за Суперкубок України або виходили на заміну у другому таймі (Євген Коноплянка, Віктор Коваленко, Сергій Болбат, Віктор Циганков), а також Олександр Зінченко. Ця група провела фітнес-заняття у тренажерному залі готелю під керівництвом тренера з фізпідготовки Андреа Азаліна. Гравці виконали необхідний набір вправ для активації м’язів. А одразу після цього всі 19 присутніх на зборі футболістів вирушили на «Сонячний».

Фото Павла Кубанова

П’ятеро новачків

Перед початком тренування до гравців звернувся головний тренер збірної України Андрій Шевченко, який охарактеризував напрямок сьогоднішньої роботи та розповів хлопцям, що на них очікує найближчими днями. Одразу після цього тренер із фізпідготовки Іван Баштовий провів традиційну розминку перед заняттям. Для п’ятірки новачків синьо-жовтих вихід на якісно підготовлений газон харківського стадіону був знаковим. Георгій Бущан, Владислав Супряга, Олександр Тимчик, Олександр Сирота та Валерій Бондар уперше взяли участь у тренуванні національної збірної. Початкова робота для дебютантів була тактичною, адже їм слід ознайомитися й засвоїти принципи гри головної команди країни.

Фото Павла Кубанова

Для футболістів, задіяних у вчорашньому матчі, тренування було проведене в ігровому тонусі й мало відновлювальний характер. У той же час Андреа Азалін більш інтенсивно працював із групою, яка раніше виконувала фітнес-вправи, для вирівнювання ігрового навантаження.

Конкуренція породжує мотивацію

Наприкінці заняття частина футболістів, до яких уже традиційно приєднався й Андрій Шевченко, зіграла в тенісбол.

Фото Павла Кубанова

Зарядившись позитивним настроєм після тривалої розлуки, тренери та гравці розпочинають кропітку роботу, яка щодня ставатиме інтенсивнішою. Завтра до колективу збірників приєднається Руслан Маліновський, і з кожним днем число виконавців збільшуватиметься, а конкуренція за місце в заявці зростатиме. Однак підвищена мотивація — звична річ для національної команди, а тому хлопці готові до нових викликів.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини