Руслан Ротань: «Ми постійно на зв'язку з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком»

28 серпня молодіжна збірна України розпочне збір, який буде приурочений до двох виїзних матчів відбірного турніру чемпіонату Європи U-21 проти команд Данії (4 вересня) та Фінляндії (8 вересня). За кілька днів до початку цієї роботи головний тренер нашої «молодіжки» Руслан Ротань відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Руслане Петровичу, чи вдасться молодіжній збірній України бути повністю готовою до вирішальних матчів відбірного турніру Євро-2021?

— Ми намагалися стежити за всіма кандидатами до команди. Робота тренерського штабу навіть під час карантину не припинялася ні на день. Сподіваюся, ми зробили правильний вибір, запросивши саме цих футболістів. Упевнений, що за той час, що ми не зустрічалися, хлопці подорослішали і, відповідно, додали в майстерності. Проте на початковій стадії підготовки важливим є те, щоб футболісти згадали наші вимоги, адже ми не зустрічалися вже дев'ять місяців. З огляду на це я хотів би подякувати керівництву УАФ за те, що нам надали можливість почати збір на три дні раніше.

— До початку збору молодіжної збірної в УПЛ відбудеться тільки один тур. Як будете відслідковувати кандидатів до команди?

— Ми по максимуму намагаємося наживо спостерігати за грою хлопців, будь це товариський матч чи офіційний. Інформації щодо футболістів у нас достатньо. Крім того, плануємо 30 серпня під час збору провести спаринг з донецьким «Олімпіком».

— Чи розраховуєте ви на Бондаря, Попова, Шапаренка та Супрягу, які присутні в розширеному списку головної команди країни?

— Ми постійно на зв'язку з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком. Якщо хтось із цих футболістів виявиться поза остаточним списком, ми завжди будемо їм раді.

— Ви прораховували варіанти, за яких збірна України може пробитися на Євро?

— Ми розраховуємо тільки на свою гру. А найважливіша наша перемога буде тоді, коли до головної команди країни будуть запрошені не чотири наших футболісти, а сім-вісім гравців (посміхається). Водночас хочу запевнити, що в кожному з решти матчів відбірного турніру молодіжна збірна буде грати на максимальний результат.

— У списку лише два форварди. Це не проблема?

— Хотілося б більшого. Але Супряга в національній збірній, а Русин перебуває в резервному списку, оскільки ще не повністю одужав. Ми повинні бути готовими до будь-якої ситуації, хоча не виключаємо того, що ці хлопці зможуть допомогти молодіжній збірній у найближчих матчах відбірного турніру проти команд Данії та Фінляндії.

Склад молодіжної збірної України U-21 

Воротарі: Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Олег Білик («Олександрія»), Анатолій Трубін («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Юхим Конопля («Десна» Чернігів), Даніл Скорко, Олександр Сирота, Ілля Забарний (усі — «Динамо» Київ), Владислав Дубінчак (СК «Дніпро-1» Дніпро), Євген Чеберко («ЛАСК», Австрія), Владислав Бабогло («Олександрія»).

Півзахисники: Георгій Цітаішвілі, Сергій Булеца, Богдан Лєднєв (усі — «Динамо» Київ), Арсеній Батагов, Олександр Назаренко (обидва — СК «Дніпро-1» Дніпро), Максим Луньов («Зоря» Луганськ), Євген Смирний («Колос» Ковалівка), Максим Чех, Олексій Кащук, Дмитро Топалов (усі — «Маріуполь»), Віктор Корнієнко, Артем Бондаренко (обидва — «Шахтар» Донецьк).

Нападники: Ерік Шуранов («Нюрнберг», Німеччина), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Новий формат чемпіонату Європи-2019/2021 серед збірних U-21

Кваліфікаційний етап

Груповий турнір продовжено до листопада 2020 року, а плей-офф скасовано. Дев'ять переможців груп і п'ять кращих збірних, що посядуть другі місця, вийдуть до фінальної частини, де приєднаються до господарів змагань — Угорщини та Словенії.

Фінальний груповий етап

Груповий турнір, жеребкування якого планують на кінець листопада поточного року, пройде в незмінному форматі — у чотирьох групах із чотирма командами. Ці матчі будуть зіграні 24—31 березня 2021 року.

Переможці груп і команди, що посядуть другі місця, кваліфікуються до плей-офф. Змагання у групах A і C прийматиме Угорщина, у групі B — Словенія. Група D буде грати або у Словенії, або в одній із країн, які виступатимуть у даній групі.

Фінальний плей-офф

Змагання на даній стадії турніру проходитимуть в Угорщині та Словенії з 31 травня по 6 червня 2021 року. У кожній із країн відбудуться по два чвертьфінали й одному півфіналу. Фінальний поєдинок прийматиме Словенія.

Євро-2021 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група 8

Турнірна таблиця

 

 

 І

 В

 Н

 П

 М

 О

 1.

 Данія

5

5

0

0

13—5

15

 2.

 Румунія

5

3

1

1

11—3

10

 3.

 Фінляндія

2

1

2

8—6

7

 4.

 Україна

4

1

0

3

6—8

3

 5.

 Північна Ірландія

5

0

3

2

2—6

3

 6.

 Мальта

4

0

1

3

1—13

1

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини