Команда Національної поліції України виграла «Кубок Незалежності-2020»

У п’ятницю, 21 серпня, із нагоди 29-ї річниці незалежності України в Києві на полях зі штучним покриттям НТК ім. В. Баннікова відбувся четвертий за ліком щорічний турнір «Кубок Незалежності».

У турнірі, що проходив заради благодійної мети — допомогти дітям-переселенцям зі Сходу України займатися спортом, узяли участь вісім команд, розподілені на дві групи. У групі «А» змагалися команди Державної фіскальної служби України, Збройних сил України; Державного бюро розслідувань та Української асоціації футболу. Групу «Б» сформували такі колективи: збірна профспілок Прокуратури України, Генеральна прокуратура України, Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та збірна Кабінету Міністрів України.

Фото Володимира Раснера

В урочистостях цьогорічного Кубку Незалежності взяли участь перші віце-президенти УАФ Вадим Костюченко, Олег Протасов та Анатолій Дем’яненко. Вадим Костюченко побажав усім учасникам яскравих перемог на кшталт тієї, що минулої осені на НСК «Олімпійський» у Києві здобула національна збірна команда України у рамках відбору Євро-2020 над чинним чемпіоном континенту — збірною Португалії.

Фото Володимира Раснера

Почесними гостями Кубку також стали виконувач обов’язків голови ДФС України у 2018-2019 роках, голова профспілкової спілки «Фантом» ДФС України Олександр Власов, начальник управління ДБР Дмитро Титор, а також екс-перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Фото Володимира Раснера

У групі «А» до останнього моменту точилася безкомпромісна боротьба за перше місце між командами ДФС та УАФ. Але в очному протистоянні цих команд сильнішими виявилися представники фіскальної служби (4:2), які й посіли перше місце.

Перемогу у групі «Б» святкувала команда Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, яка набрала 7 очок, залишивши на другому місці футболістів із Генеральної прокуратури.

Фото Володимира Раснера

За оновленим регламентом змагань, командам перед вирішальними поєдинками за призи ще належало провести стикові зустрічі між групами. І якщо гравці Національної поліції не залишили шансів своїм візаві з УАФ (4:1), то справжню сенсацію створили представники Генпрокуратури, що не пустили до фіналу минулорічного тріумфатора турніру — збірну ДФС (3:2).

Таким чином, у матчі за третє місце зустрілися збірні УАФ та ДФС. Сильнішими виявилися фіскали — 4:1.

Емоційна півфінальна звитяга забрала багато сил у команди Генпрокуратури, тому у фіналі їй не вдалося вчинити гідний опір поліцейським, які здобули впевнену перемогу з рахунком 4:0.

Фото Володимира Раснера

«Це був чудовий турнір. Думаю, усі команди отримали задоволення від сьогоднішнього свята футболу. На полі кипіли пристрасті, була справжня боротьба, і це прекрасно. Вважаю, що заслужено перемогла Національна поліція України, яка виявилася дуже сильною командою. А решта колективів продемонструвала хорошу перспективу на майбутнє, на Кубок Незалежності, який відбудеться вже за рік!», — сказав під час церемонії нагородження перший віце-президент УАФ Олег Протасов.

Підсумкове розташування команд у «Кубку Незалежності-2020»:

1 місце — Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

2 місце — Генеральна прокуратура України

3 місце — Державна фіскальна служба України

4 місце — Українська асоціація футболу

5 місце — Державне бюро розслідувань

6 місце — профспілки Прокуратури України

7 місце — Збройні сили України

8 місце — Кабінет міністрів України

Лауреатами в індивідуальних номінаціях стали:

Найкращий воротар — Ігор Байдак (Національна поліція України);

Найкращий захисник — Сергій Гаманенко (Генеральна прокуратура України);

Найкращий нападник — Олексій Моторний (Державна фіскальна служба України);

Найкращий гравець — Василь Кардаш (Українська асоціація футболу).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини