УЄФА обговорив із генеральними секретарями національних асоціацій можливість повернення вболівальників на стадіони

Сьогодні керівники УЄФА провели відеоконференцію зі всіма 55-ма генеральними секретарями асоціацій-членів організації, в якій узяв участь і генеральний секретар Української асоціації футболу, віце-президент УАФ Юрій Запісоцький. На зустрічі обговорювали, зокрема, можливе поступове повернення вболівальників на матчі під егідою УЄФА.  

Ця зустріч є частиною консультаційного процесу, що зараз веде УЄФА. Союз також тісно співпрацює з органами охорони здоров’я й урядами, аби вивчити можливість і вплив можливого повернення вболівальників на стадіони в рамках змагань клубів і збірних під егідою УЄФА.

Учасники сьогоднішньої наради підкреслили необхідність застосування суворих заходів гігієни та санітарії, аби гарантувати здоров’я всіх присутніх на матчах, перш ніж дозволити фанатам повернутися на трибуни.

В УЄФА зазначили, що було б занадто рано вже зараз допускати вболівальників на матчі, а саме на ігри національних збірних, які мають відбутися на початку вересня, і що для точного вивчення впливу глядачів на дотримання медичних протоколів мають бути проведені контрольні поєдинки.

УЄФА запропонував використати матч за Суперкубок УЄФА, який відбудеться 24 вересня в Будапешті, в якості пілотного поєдинку, на якому може бути присутня мінімальна кількість глядачів.

Обговорювалося також питання про карантин для футболістів, зокрема для зустрічей національних збірних, коли гравці закордонних клубів можуть ризикувати опинитися в карантині після повернення до країни, де вони проживають.

Асоціаціям рекомендується звернутися до урядів своїх країн із проханням про винятки для гравців та членів команд (так звані міжнародні коридори, які вже існують у деяких державах). Той факт, що гравці все одно проходитимуть тестування в рамках загального Протоколу УЄФА про повернення в гру, має гарантувати, що подібні винятки не нестимуть ризику для суспільства. Також було наголошено, що подібні міжнародні коридори значно спростять організацію матчів.

В асоціацій також буде можливість ініціювати перенесення матчу на нейтральне поле, якщо поточні внутрішні умови можуть поставити під загрозу проведення гри.  

Найближчими днями результати сьогоднішнього обговорення будуть надані Виконкому УЄФА для прийняття рішень із питань, що обговорювалися, повідомляє офіційний сайт організації.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.12.2023 12:48

Президент України Володимир Зеленський поговорив із президентом УЄФА Александером Чеферіном

Президент УЄФА Александер Чеферін і Президент України Володимир Зеленс...

28.06.2023 21:34

Офіційно. Підсумки червневого засідання Виконавчого комітету УЄФА

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні відбулося засідання виконавчого...

24.06.2023 10:44

УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з приводу протиправних дій терористичної держави

Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території...

06.04.2023 23:56

Збірна Англії стала переможцем першої жіночої Фіналіссіми

У дебютному розіграші жіночого Кубка чемпіонів КОНМЕБОЛ-УЄФА зустрілис...

Підписатися на новини