Антракт в УПЛ: «Шахтар» у єврокубках і дебют Луческу в «Динамо»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Прем'єр-ліги, які нещодавно розпочали підготовку до нового сезону.

«ШАХТАР»

Чемпіон України після тривалої паузи повернувся в єврокубки, щоб зіграти матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Вольфсбурга». У підсумку в Києві команда Луїша Каштру розібралася з німцями більш ніж переконливо — 3:0. У переможному поєдинку взяли участь наші збірники — Пятов, Кривцов, Степаненко, Матвієнко, Коваленко, Коноплянка (гольовий пас), Марлос і Мораес, який оформив дубль.

«ДИНАМО»

Київське «Динамо» під керівництвом Мірчі Луческу провело перший товариський матч у цьому міжсезонні. Кияни зустрілися з рівненським «Вересом».

Біло-сині повністю домінували на полі й забили три голи. Тренер надав ігрову практику багатьом футболістам, серед яких були і представники національної збірної України — Бойко, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв, Буяльський. 10 серпня «Динамо» планує провести другий спаринг — проти «Десни».

«ЗОРЯ»

«Зоря» не тільки тренується на базі й підписує новачків, а й оголосила про два товариські матчі — із «Дніпром-1» (11 серпня) і «Маріуполем» (15-го).

«ОЛЕКСАНДРІЯ»

«Олександрія» наступного дня після медогляду й тестування на коронавірус (5 серпня) розпочала роботу із закладання фізичної готовності. Команда Володимира Шарана буде працювати вдома — виїзних зборів не планується. Тренер запланував проведення трьох контрольних матчів — 12-го, 15-го (із «Дніпром-1») і 18 серпня.

«ДЕСНА»

«Десна» приступила до тренувань після виходу з відпустки 1 серпня, а вже 5-го числа провела перший контрольний матч. Підопічні Олександра Рябоконя розписали мирову з київським «Динамо» U-21 — 2:2. На дубль Ісаєнка «Десна» відповіла влучними ударами Калітвінцева та Філіппова.

Із 6 серпня команда готується в спорткомплексі «Кампа-Буча» (Київська обл.). 10-го чернігівці зіграють із «Діназом». Також у них заплановані спаринги з «Динамо», «Колосом» та «Олімпіком».

Посилилася «Десна» юним талантом Михайлом Мудриком, який перейшов до чернігівського клубу із «Шахтаря» на правах оренди.

«ДНІПРО-1»

Після тижневої відпустки футболісти «Дніпра-1» під керівництвом Дмитра Михайленка зібралися на тренувальній базі, аби розпочати підготовку до нового сезону.

Попередньо спаринги призначені на 11-е та 15 серпня. До колективу мають інтегруватися новачки дніпрян — захисник Дубінчак та форвард Довбик. Згадати старі зв’язки має й оборонець Сафронов, що повернувся з оренди в естонській «Левадії».

«МАРІУПОЛЬ»

Після того як азовці не потрапили до єврокубків, «Маріуполь» розпрощався з головним тренером Олександром Бабичем та великою групою футболістів.

Новим наставником команди став Остап Маркевич, одним із його помічників — Ігор Шуховцев. Також маріупольці ведуть активні перемовини з потенційними новачками.

«ОЛІМПІК»

«Олімпік» завершив відпустку одним із перших в УПЛ — 29 липня. Команду до сезону вперше готує Ігор Климовський. Колектив активно проводить спаринги й уже обіграв спочатку «Полісся» (3:2), а потім — «Чайку» з Київської області (5:0). Попереду в підопічних Климовського ще два контрольні поєдинки.

«ВОРСКЛА»

«Ворскла» вийшла з відпустки, як і планувалося, 3 серпня, активно розпочавши підготовку на базі клубу в Марковичах, що під Полтавою. У планах команди Юрія Максимова — передсезонна робота на зборах на Закарпатті (до 16 серпня). Потім полтавці повернуться додому. Цікаво, що проводити спаринги «Ворскла» поки що не планує.

ФК «ЛЬВІВ»

4 серпня з відпустки вийшов «Львів», тренерський штаб якого повідомив про плани до 10-го числа. Насичену тренувальну роботу «містяни» вирішили розбавити двома спарингами — із житомирським «Поліссям» (1:1) і тернопільською «Нивою» (2:2).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

17.04.2024 12:00

Призначення арбітрів на матчі 25-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 відбулося за допомогою жеребкування

У Будинку футболу голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лу...

16.04.2024 16:48

Призначено офіційних осіб на перенесені матчі 15-го та 16-го турів Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини