Наталія Зінченко: «Сподіваюся, що перед матчем із Чорногорією збірній України не бракуватиме ігрової практики»

Суперництво в цьогорічному чемпіонаті України серед жіночих команд тримало вболівальників у напрузі майже до останнього туру.

Лише на фінішній прямій завдяки перемозі над головним конкурентом, «Житлобудом-1», футболістки «Житлобуду-2» зуміли дещо відірватися від переслідувачів.

— Передусім хочу подякувати керівництву УАФ, яке доклало максимум зусиль, аби чемпіонат було дограно, й усе вирішилося за спортивним принципом, — сказала головний тренер «Житлобуду-2», яка водночас очолює й національну збірну України, Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Як і очікувалося, усе вирішувалося в харківському дербі, де сильнішими виявилися мої підопічні. До речі, якби вони реалізували всі створені моменти, то питання про переможця було б знято з порядку денного ще в першому таймі. Розподіл місць у підсумковій турнірній таблиці вважаю справедливим.

— Тепер перейдемо до справ національної збірної. Чи на всіх своїх підопічних ви зможете розраховувати під час підготовки до вересневого матчу відбору чемпіонату Європи із Чорногорією?

— На жаль, через серйозну травму надовго вибула Тетяна Китаєва. Решта рветься в бій.

— Уже відомо, коли команда збереться для підготовки до поєдинку з балканками?

— 14 вересня в Києві. Орієнтовно на 16 вересня заплановано відліт до Чорногорії. Ми змушені будемо обмежитися лише тренувальним процесом, але сподіваюся, що проблем з ігровою практикою в дівчат не буде, адже новий чемпіонат України стартує у другій половині серпня, і вони встигнуть зіграти по чотири матчі.

— Як ви відреагували на те, що свій черговий домашній поєдинок відбору ЧЄ, із гречанками, збірна України вперше проведе в Запоріжжі?

— Я тільки за, бо переконана, що розширення географії тільки сприятиме популяризації жіночого футболу в Україні. До того ж, оскільки основу збірної складають харків’янки, враховуючи недалеку відстань, є підстави сподіватися, що до Запоріжжя 22 вересня приїде підтримати своїх багато вболівальників зі столиці Слобожанщини.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини