У Краматорську відбувся футбольний турнір пам'яті Степана Чубенка

У Краматорську завершився шостий традиційний турнір пам’яті Степана Чубенка — воротаря місцевого «Авангарду», який загинув п'ять років тому від рук бойовиків так званої «ДНР».

У нинішньому меморіалі взяли участь вісім колективів із Краматорська, Костянтинівки, Покровська та Полтави. На початку змагань учасників привітали мати Степана та директор відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора, команди вшанували пам'ять Степана Чубенка хвилиною мовчання. 

На першому етапі у групі «А» три перемоги відсвяткували гравці краматорського «Прикордонника», двічі вікторія супроводжувала команду «Покровськ GANG». В іншому квартеті по дві перемоги відсвяткували YGC та «Патріот», і лише завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів із першого місця до півфіналу потрапили військовослужбовці. У півфіналі «Прикордонник» без проблем розібрався із жовто-зеленими (5:1), а «Патріоти» у ворота суперників провели на один м’яч більше — 6:1. Утім, і цей результат не став рекордним для турніру, адже у вирішальному матчі «патріоти» відвантажили прикордонникам сім «сухих» м’ячів. У поєдинку за третє місце переконливішими виявилися аргументи команди з Покровська — 3:2.

Фото прес-служби УАФ

Також зазначимо, що напередодні пам’ятних заходів відділення НОК України в Донецькій області спільно з Донецьким обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та кафедрою фізичного виховання і спорту Донбаської державної машинобудівної академії провели конкурс зображень-мотиваторів «Будь першим, будь кращим!» і фотоколаж із зображень виступів Степана на футбольному майданчику та історії турнірів його пам’яті ввійшов до числа переможців.

На церемонії закриття турніру батьки Степана вручили всім учасникам змагань пам’ятні призи. Подарунки від спонсорів отримали вісім воротарів команд-учасниць. У свою чергу футбольний клуб «Авангард» підготував пам’ятну атрибутику, а від УАФ усі команди та всі гравці отримали футбольні м’ячі.

Після завершення турніру від імені комітету арбітрів Слов'янська учасників змагань привітав арбітр вищої категорії Юрій Іванов: «Турнір вийшов дуже цікавим. Була інтрига, гаряче протистояння в матчах за участю всіх команд, і переміг найсильніший.

Фото прес-служби УАФ

Дуже шкода, що зі Степаном Чубенком сталася така трагедія. Шість років його немає з нами, але всі його пам'ятають, поважають і шанують його пам'ять. Я спілкувався з одним із його вчителів. Він говорив, що у Степана був сталевий характер. Він був і залишається в наших серцях патріотом України. Степан був одним із перших, хто виступив на боротьбу за своє місто й за свій край. Тому це прекрасне українське місто зараз живе в мирі і спокої.

До слова, після початку подій на Сході країни я теж залишив Донецьк. Забрав дружину, двох дітей, і спочатку ми жили у Слов'янську, Полтаві та деякий час у Києві. Згодом я повернувся до Слов'янська й дуже радий, що мешкаю зараз у цьому місті. Душею й серцем я в Україні, я громадянин цієї країни і люблю її. Тому теж хочу висловити подяку нашим військовим, волонтерам, усім, хто стоїть на передовій і захищає нашу незалежність. Хочу, аби всі хлопці повернулися додому з перемогою».

Степан Чубенко

 

Степан Чубенко навчався у краматорській загальноосвітній школі № 12, захоплювався футболом. Був воротарем юнацької команди «Авангарду» (Краматорськ) та мріяв стати професійним футболістом. Уболівав за донецький «Шахтар». Із друзями організував команду КВК і опікувався дитячим будинком у рідному місті. Цікавився історією. На початку війни на Донбасі разом із друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, носив воду й продукти українським військовим, які прибули на захист міста. Ризикуючи життям, Степан зняв на міській площі прапор так званої «ДНР». Посмертно нагороджений орденом «Народний Герой України».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини