У Будинку футболу відбулося урочисте вручення D-дипломів УАФ

Сьогодні, 25 липня, у Будинку футболу відбулося урочисте вручення представниками УАФ, першими віце-президентами асоціації Анатолієм Дем'яненком та Вадимом Костюченком, дипломів D слухачам, які успішно пройшли курс навчання.

Інститутом футболу УАФ та НУФВСУ спільно з Українською асоціацією футболу проводилося навчання за програмою «D-диплом УАФ».

Навчання здійснювалося дистанційно, із використанням сучасних засобів зв’язку. Регіональні асоціації делегували в якості кандидатів на проходження курсу своїх представників, які потім проходили відповідну співбесіду.

Нагадаємо, що метою навчальної програми за курсом «D-диплом УАФ» є:

— забезпечення кваліфікованої підготовки відповідно до вимог УЄФА для тренерів, які працюють у футболі з групами початкової підготовки;

— підвищення рівня знань, умінь та кваліфікації тренерів, які працюють із дитячо-юнацькими командами початкових вікових категорій.

Фото Володимира Раснера

Анатолій Дем’яненко (перший віце-президент УАФ): «Перш за все хотів би вас привітати. Від вас тепер багато чого буде залежити — як наша молодь зростатиме й розвиватиметься. Головне, аби хлопці прогресували, досягали високого рівня, грали в наших топ-клубах, «Динамо» й «Шахтарі», а потім поповнювали лави національної збірної України».

Вадим Костюченко (перший віце-президент УАФ): «Ми дуже раді бачити вас у нашому Будинку футболу. Хочу передати вітання від президента УАФ Андрія Павелка та головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка.

Бажаю вам знайти себе у футболі, щоб ваші вихованці пробилися крізь терни до зірок, щоб ви ставили перед ними найвищі цілі, а вони їх досягали. Перед вами є приклад юнацької збірної України U-20, яка стала чемпіоном світу у 2019 році, приклад національної збірної, яка виграла в чинного чемпіона континенту, Португалії, що дозволило їй напряму вийти на чемпіонат Європи.

На жаль, зараз, коли повинні були проходити вирішальні матчі Євро-2020, сталася біда — пандемія коронавірусу. Футбольний світ теж бореться із цією хворобою, клуби й футболісти допомагають медикам. Однією з перемог над вірусом стало відновлення чемпіонатів, ще однією перемогою — рішення дозволити часткову присутність уболівальників на матчах УПЛ. Тому ми будемо робити все можливе, щоб незабаром на трибунах були присутні більш ніж 25% уболівальників. Ми віримо, що й на іграх національної збірної в нас буде гаряча підтримка на трибунах.

Фото Володимира Раснера

Хотів би сказати, що це був перший наш проект такого формату, і подякувати вам, що в такий непростий час ви змогли знайти можливості отримати освіту дистанційно, і тепер ви зможете передати ці знання своїм вихованцям. У майбутньому ми продовжимо працювати в цьому напрямку.

Інфраструктура, яку створено в нашій країні на сьогоднішній день, — а це більше двох тисяч майданчиків зі штучним покриттям, побудованих за останніми технологіями, — дає нам надію, що на ці майданчики прийдуть не тільки майбутні футболісти, а й майбутні фахівці. Бажаю вам, щоб ви виховали таких футболістів, як Андрій Ярмоленко, Олександр Зінченко, Євген Коноплянка...»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини