Збірна УАФ зіграла товариський матч Кубку виклику проти збірної українських журналістів

У вівторок, 2 липня на честь Міжнародного дня спортивного журналіста на одному зі штучних полів НТК ім. В. Баннікова відбувся товариський матч між командою Української асоціації футболу та збірною представників спортивних ЗМІ, головним призом в якому вже кілька років поспіль є перехідний Кубок виклику.

Міжнародний день спортивного журналіста відзначають за ініціативи Міжнародної асоціації спортивної преси з 1995 року. Й уже кілька років Українська асоціація футболу та Асоціація спортивних журналістів України проводять у це свято товариський футбольний матч.

Фото Павла Кубанова

Перед початком зустрічі капітан команди господарів, президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко привітав представників ЗМІ. «Дуже приємно зіграти у футбол у такій атмосфері. УАФ завжди відкрита для спілкування із журналістами, які кожного разу отримують повну й вичерпну інформацію щодо того, що робиться у світі футболу. І нинішня товариська зустріч — це підтвердження наших дружніх стосунків», — відзначив Андрій Павелко.

Команда УАФ, діями якої керував перший віце-президент організації Анатолій Дем'яненко й у складі якої на поле виходили президент УАФ Андрій Павелко, перший віце-президент асоціації Вадим Костюченко, президент ДЮФЛУ, народний депутат України Віталій Борт, голова Київської обласної асоціації футболу Андрій Засуха, тренери юнацьких збірних України Василь Кардаш та Віталій Рева, дала журналістам справжній бій. У підсумку перша половина поєдинку видалася напруженою й закінчилася за нічийного рахунку — 1:1.

Фото Павла Кубанова

Так само суперники відіграли й після перерви, ще по разу засмутивши один одного. У підсумку бойова нічия — 2:2, яка перевела гру в серію післяматчевих пенальті. У футбольній лотереї удача посміхнулася журналістам, а героєм серії став голкіпер представників ЗМІ Мирослав Небесник (телеканал «Футбол»), який відбив три 11-метрові та був визнаний найкращим воротарем матчу. Найкращим захисником було визнано Дмитра Дубаса (відомий блогер), найкращим гравцем — відомого коментатора та журналіста Віктора Вацка. Найкращим бомбардиром став Мар’ян Яськів (два голи у ворота представників ЗМІ). Відзначимо, що в команді журналістів на поле також виходив легендарний Валентин Щербачов, а керував нею президент АСЖУ Олександр Гливинський.

Фото Павла Кубанова

Після завершення зустрічі Андрій Павелко зазначив: «Прекрасне футбольне свято, яке стало ще однією перемогою над пандемією COVID-19, особливий ігровий запал, з яким команди змагалися за трофей, лише підтверджують, наскільки всі ми скучили за футболом. Я щасливий, що після відновлення чемпіонату, Кубку України, матчів у першій лізі, а також ухвалення сьогодні Виконкомом УАФ рішення про відновлення змагань серед жіночих команд вищої ліги, у країні відбуваються й такі поєдинки. Це надзвичайно важливо і для нашої футбольної родини, і для журналістів, які присвятили своє життя висвітленню футболу та спорту загалом.

Фото Павла Кубанова

Щиро вітаю всіх спортивних журналістів України з професійним святом! Від усього серця бажаю вам якомога більше яскравих спортивних подій, можливостей для постійного творчого розвитку, наснаги, нових проектів і великих аудиторій читачів, слухачів і глядачів! Радий, що навіть в умовах карантинних обмежень нам разом вдалося добитися для вас медіаквоти на висвітлення матчів чемпіонату та Кубку України. Дякую вам за цікавий контент та популяризацію спорту в нашій країні. Вітаю збірну журналістів із перемогою в сьогоднішньому матчі! Із Днем спортивного журналіста!»

Фото Павла Кубанова

Зазначимо, що Кубок виклику, який команди розігрують щороку, переможці отримали з рук Андрія Павелка, Анатолія Дем'яненка та Олександра Шовковського, а організатори матчу також відзначили цінними призами кращих гравців зустрічі.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини