У Києві відновили засідання експерт-клубу Parimatch

Parimatch зібрав експерт-клуб, де спеціалісти, журналісти та тренери збірних України обговорили важливі питання відновлення футбольних змагань.

Сьогодні в Києві в PM Hall Українська асоціація футболу та офіційний партнер національної збірної України Parimatch провели перше засідання експертного клубу цього року. Популярні футбольні експерти та функціонери підняли найактуальнішу тему — відновлення футболу після карантинних заходів, викликаних пандемією COVID-19.

Зустріч пройшла з дотриманням чинних карантинних обмежень — зі ЗМІ на заході могли бути присутні не більше чотирьох знімальних груп (із розрахунку журналіст та оператор). Решта представників медіа активно долучилася до зібрання в режимі онлайн-конференції. Модерував захід прес-аташе національної збірної України Олександр Гливинський.

Було помітно, що учасники експерт-клубу раді прийти на засідання. Адже деякі навіть на бачилися з моменту оголошення карантину. Тренер юнацької збірної України U-16 Сергій Нагорняк та гравець «Шахтаря» Сергій Кривцов ще до початку засідання жваво обговорювали останні новини. Був у піднесеному настрої тренер національної команди Олександр Шовковський...

Представник Parimatch Вадим Місюра привітав гостей: «Наш бренд приділяє велику увагу розвитку спорту, незважаючи на будь-які обставини. Сьогодні наше ключове завдання — підтримати наші клуби, наш спортивний продукт. Усі ми відчули на собі наслідки карантину, у тому числі й журналісти, які залишилися без спортивних подій. Однак навіть на дистанції наші серця поєднує любов до футболу».

Фото прес-служби УАФ

Віце-президент та генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький розповів, що футбол потроху виходить із карантину, доказами чого є поновлення змагань в УПЛ і рестарт першої ліги найближчим часом. А також зазначив, що на першому місці все одно стоїть здоров’я людей: «Ми працюємо над забезпеченням медичного протоколу, щоб обидві першості проходили з його дотриманням. Інцидент із «Карпатами» мав місце, вживаються заходи. Сподіваємося, що в майбутньому такі випадки не повторяться».

Також Юрій Запісоцький нагадав, що за підсумками засідання Виконкому УЄФА, яке відбудеться в середу, 17 червня, за участю президента УАФ, члена Виконавчого комітету УЄФА Андрія Павелка, з'ясується ситуація із закінченням єврокубкового сезону й поверненням змагань національних команд. У тому числі з’явиться інформація щодо найближчих матчів збірної України в Лізі націй.

Асистент Андрія Шевченка в головній команді країни, Олександр Шовковський, розповів, що відвідав матч «Шахтар» — «Динамо». Колишній голкіпер поділився своєю думкою про ігрову форму збірників та відновлення чемпіонату:«Ми раді певним послабленням карантину, продовженню чемпіонату. Вважаю, що розташування команд у турнірній таблиці має визначатися за спортивним принципом. Гравці національної збірної України дуже професіонально ставляться до своєї роботи. Як результат — наші виступи в Лізі націй та відборі до Євро-2020».

Захисник синьо-жовтих та донецького «Шахтаря» Сергій Кривцов розповів про процес адаптації до ігор:«Під час карантину всі займалися вдома за окремою програмою. Після послаблення почали працювати в невеликих групах, а далі в загальній групі. Фізичних проблем не було». Також футболіст заявив, що з можливим чемпіонським титулом «Шахтаря» забігати наперед не варто.

Головний тренер збірної України U-16 Cергій Нагорняк зачепив питання підготовки та планів юнацьких збірних: «У нас до вересня усе було скасовано, а за футболістами немає можливості спостерігати через відсутність змагань. Чекаємо рішень щодо юнацького футболу та календаря матчів. Не виключаємо, що наша команда збереться безпосередньо перед поєдинками відбору до Євро-2021».

Окремою темою обговорення стало зростання під час карантину популярності напрямку кіберфутболу та створення за ініціативи УАФ Української асоціації електронного футболу.

«Наша проектна група впоралася із завданнями: створити національну збірну, провести кваліфікацію до кіберспортивного Євро-2020, яке було анонсоване УЄФА. Карантин спричинив призупинення спортивних подій, тоді як інтерес до електронного футболу лише зріс. Нині питання професіоналізму в кіберспорті вийшло на новий рівень», — заявив президент кіберфутбольної асоціації Владислав Шовковський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини