Андрій Павелко: «Футбол об’єднує Україну, а нові виклики роблять нашу команду лише міцнішою!»

Незважаючи на те, що останні п’ять років були одними з найважчих в історії українського футболу, команді УАФ вдалося досягти значних успіхів у розвитку гри і здобути важливі історичні перемоги. Це у своєму звіті перед делегатами XXIII Конгресу УАФ зазначив президент асоціації Андрій Павелко.

«Сьогодні прекрасна «Арена Львів» приймає 23-й конгрес за обставин, що стали серйозним викликом для України загалом та нашого футболу зокрема. Пандемія COVID-19 змусила перенести або скасувати змагання, призупинити більшість проектів, і це стане важким випробуванням для футбольної України. Однак ми повинні зберігати позитивний настрій та віру у свої сили. Футбол об’єднує Україну, а нові виклики роблять нашу команду лише міцнішою», — підкреслив керівник УАФ.

За його словами, єднанню та розвитку футбольної спільноти сприяють саме спільні досягнення, якими пишається вся країна. Це й перемога збірної U-20 на чемпіонаті світу, і нові досягнення національної команди у відборі до Євро-2020, і розширення географії проведення матчів синьо-жовтих (протягом року збірна приймала суперників одразу в п’яти містах України — Львові, Києві, Харкові, Дніпрі й Запоріжжі), і перемога дефлімпійської збірної на чемпіонаті Європи, і вихід жіночої футзальної збірної до «фіналу чотирьох» континентальної першості, і успішна боротьба з договірними матчами, і впровадження системи VAR, і масштабний розвиток футбольної інфраструктури тощо.

«П’ять років тому ми з вами почали реформувати український футбол. Оглядаючись на ці п’ять років, можу з упевненістю сказати, що нам усім є чим пишатися. Це був найважчий для країни період за останні 20 років. Війна на Сході, окупація Криму, соціально-економічна криза… Але ми змогли зберегти футбол. Усі ці роки ми йдемо вперед разом. І тільки за рахунок спільних зусиль нам вдалося багато чого зробити і здобути важливі перемоги», — звернувся до делегатів конгресу Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини