Андрій Павелко та Андрій Шевченко передали військовому госпіталю апарат ШВЛ

Головний тренер збірної України від імені тренерського штабу синьо-жовтих передав лікарям та військовим гуманітарну допомогу.

Сьогодні, 6 червня в рамках тісної співпраці між Українською асоціацією футболу та Головним військовим клінічним госпіталем, якому цьогоріч виповнилося 265 років, у медичному закладі побували президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко, представник компанії «Епіцентр» Тарас Герега та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Приймали гостей начальник Національного військового медично-клінічного центру, генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук та заступник командувача Медичних сил Збройних сил України, полковник Андрій Галушка.

Фото Володимира Раснера

У рамках візиту представники УАФ передали головному госпіталю країни 100 пар окулярів, 100 захисних костюмів, 500 пар рукавичок, 500 масок та апарат штучної вентиляції легень, якого потребував шпиталь у рамках боротьби з COVID-19.

Фото Володимира Раснера

«Для нас велика честь передати госпіталю апарат ШВЛ і засоби індивідуального захисту для лікарів та учасників бойових дій, які перебувають тут на лікуванні, — зазначив Андрій Павелко. — Щиро вдячний за участь у цій важливій соціальній акції Андрію Шевченку, усій національній збірній, Міністерству охорони здоров’я України й нашим партнерам — компанії «Епіцентр».

Навіть найменша допомога в боротьбі з пандемією наближає перемогу над нею й повноцінне відродження футбольного життя в Україні. Величезна подяка головному санітарному лікарю України, завдяки якому й спільній роботі ми повернули змагання в УПЛ. Зараз важливо дотримуватися всіх правил і згодом повернути на стадіони вболівальників, що стане для нас наступним головним завданням. Адже починаючи з вересня ми очікуємо повернення матчів нашої національної збірної, яка завжди й на всіх стадіонах збирала повні трибуни. Усі з нетерпінням очікують цього, тому хочеться, аби була можливість спостерігати за яскравою грою синьо-жовтих не тільки по телебаченню, але й безпосередньо на трибунах. Без уболівальників неможливо уявити підтримку головної команди країни. Будемо працювати далі, але не забуваймо також, що пандемія ще триває, і нам усім треба бути уважними й продумувати кожен крок, адже це стосується здоров'я наших уболівальників, футболістів, арбітрів».

Фото Володимира Раснера

Віктор Ляшко нагадав, що боротьба з пандемією COVID-19 ще триває, але підтримка, яку отримують військові та лікарі від УАФ і зірок українського спорту, дозволить швидше здолати загрозу. «Незважаючи на те, що ми запустили етапи пом’якшення карантину, епідемія коронавірусу триває — як у світі, так і в Україні, — зазначив Віктор Ляшко. — Тому одним із критерієв, який дозволяє нам виходити з карантину, є готовність системи охорони здоров'я до реагування на небезпеку, у тому числі — на біологічні загрози. Тому величезна подяка всім, хто долучився до підтримки системи охорони здоров'я, хто допомагає забезпечити матеріально-технічну базу насамперед інфекційних стаціонарів, терапевтичних відділень. Наша комплексна співпраця — це те, що допомагає українцям сьогодні. Ще раз велика подяка всім, хто долучився до цієї акції, усім, хто допомагає рятувати життя українців. Окрема подяка нашим заслуженим футбольним героям, Українській асоціації футболу. Ви власним прикладом показуєте, як усі інші можуть також долучитися до цієї справи. Спільними зусиллями ми вийдемо з карантину, і система охорони здоров’я буде готова реагувати на будь-які біологічні загрози».

Фото Володимира Раснера

Андрій Шевченко, який відвідує військові госпіталі різних міст протягом усієї своєї роботи в головній команді країни, сказав: «Мені дуже приємно, що сьогодні є можливість допомогти українській армії. Національна збірна, її гравці, коли є можливість, завжди підтримують наших військових. Ми були у шпиталях у Харкові, Львові, в інших містах. Коли хлопці збираються, вони завжди із задоволенням приїжджають до військових, щоб надати їм допомогу й подарувати позитивні емоції. Сьогодні ми маємо можливість зробити свій внесок у цю справу — від національної команди, від тренерського штабу, від Української асоціації футболу допомогти нашим військовим. Ми із задоволенням приєднуємося до цієї події і завжди будемо підтримувати нашу армію.

Фото Володимира Раснера

Дуже добре, що нарешті стартував чемпіонат України, це добре для збірної. Чемпіонат одразу розпочався з класіко. Зрозуміло, що була пауза, хлопці втратили кондиції, але, я впевнений, вони будуть додавати. Гра «Шахтаря» й «Динамо» була цікавою. Головне, що все було в рамках безпеки. На мій погляд, у першості гарна конкуренція зараз у боротьбі за найвищі місця. «Шахтар» лідирує з відривом, а за другу позицію буде жорстка боротьба, і нехай переможе найсильніший».

Андрій Шевченко та інші гості подякували захисникам країни за спокій та мирне небо, наголосивши на тому, що саме завдяки подвигам наших воїнів вони можуть спокійно займатися своєю справою, а вболівальники — дивитися футбол. У свою чергу військові та лікарі подякували УАФ та її партнерам за підтримку та увагу й побажали перемог.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини