ФІФА затвердила нові правила гри у футзал: зміни з 1 червня 2020 року

Бюро Виконавчого комітету ФІФА затвердило оновлення до футзальних правил гри, які набули чинності з 1 червня.

Як повідомляє офіційний сайт ФІФА, бюро виконавчого комітету організації ухвалило оновлення. Останнє видання правил станом на сезон-2020/2021 набуло чинності з 1 червня 2020 року.

Деякі з коректив відображають останні зміни у футболі. Змагання, перервані COVID-19, можуть бути завершені відповідно до попередніх футзальних правил або згідно з новим виданням на сезон-2020/2021. У будь-яких товариських чи розминочних матчах напередодні відновлення змагань дозволено використовувати правила, які застосовуватимуться під час рестарту змагань, навіть якщо ці поєдинки відбудуться після 1 червня поточного року.

Більше організаційних опцій для асоціацій

Жіночий футзал уже не розглядається як окрема категорія, а натомість має такий самий статус, як і чоловічий. У той же час нові правила пропонують асоціаціям численні гнучкі організаційні варіанти проведення змагань за участі молоді, гравців старшого віку, гравців з обмеженими можливостями та на низовому рівні. Наприклад, розміри воріт, розміри поля, тип м’яча, час гри та вкидання м’яча воротарем також можуть бути відрегульовані відповідно до місцевих обставин та потреб, що сприятиме креативності у футзалі та технічному розвитку гравців.

Адаптація футбольних правил

Старт матчу віддзеркалюватиме зміни у футболі: тепер усі гравці, окрім того, хто розпочинає зустріч, повинні залишатися на власній половині поля. Кількість ударів під час серії пенальті збільшено із трьох до п’яти. За останньою версією правил одночасно розігріватися можуть п’ять гравців кожної з команд.

Правила гри, що стосуються арбітрів, були змінені на більш ефективні у плані дій щодо офіційних представників команд, які поводяться неналежним чином.

Під час виконання пенальті голкіпер повинен торкатися або перебувати на лінії воріт частиною однієї ноги. Кожного, хто перешкоджатиме виконанню пенальті, слід попередити, навіть якщо він не порушує дистанцію у п’ять метрів. Також це стосується і штрафних ударів.

Як і у футболі, м’яч вважається введеним у гру, коли воротар відпускає й чисто рухає його. Суперники можуть входити до штрафного майданчика лише після введення м’яча у гру. При цьому продовжує застосовуватися правило чотирьох секунд.

Правила гри у футзал на сезон-2020/2021

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.01.2024 23:18

The Best FIFA: ФІФА оголосила лауреатів 2023 року

Сьогодні в Лондоні відбулася церемонія нагородження The Best FIFA Foot...

24.06.2023 10:34

Рішення Ради ФІФА щодо проведення міжнародних турнірів

Рада ФІФА на своєму засіданні ухвалила низку рішень стосовно термінів...

25.04.2023 16:07

Визначилися чотири претенденти на проведення жіночого ЧС-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) отримала чотири заявк...

18.04.2023 16:00

Програма ФІФА з розвитку талантів — тепер в Україні

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування...

Підписатися на новини