COVID-19: лист ФІФА щодо плювання під час матчів та покарання за такі дії

На адресу всіх національних асоціацій надійшов лист від голови Комітету арбітрів ФІФА П’єрлуїджі Колліни щодо плювання під час матчів та покарання за це.

У листі, зокрема, ідеться: «Із метою уникнення можливого поширення вірусу деякі організатори змагань ухвалили протоколи, в яких рекомендували гравцям утримуватися від плювання та схожих дій під час матчів.

Відповідно до правил гри, «плювання в будь-кого» — це порушення, що заслуговує на вилучення (червону картку). Проте в тих випадках, коли плювання не підпадає під цю категорію, було б недоцільно вважати це порушенням, що заслуговує на жовту картку (ЖК), тому що офіційні особи матчу не можуть виявити кожен інцидент, оскільки плювання може статися в будь-якому місці на полі та в будь-який час, і часто це відбувається на відстані від ігрових дій (наприклад, коли гравці рухаються, щоб зайняти позицію перед наступною фазою гри). Отже, якщо застосовувати підхід, згідно з яким у цілому плювання та інші схожі дії вважати порушенням, що заслуговують на ЖК, під час матчів, то це призвело б до непослідовності (неоднорідності) та несправедливості.

Тому, якщо організатори змагань мають бажання зробити більш жорсткими положення протоколів щодо плювання та інших подібних явищ, то будь-яке дисциплінарне рішення повинно прийматися відповідним організатором змагань або членом-асоціацією після матчу».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2022 19:07

Марина Стрілецька: «Наш народ — незламний. Це я бачу вже більше місяця. Хочу, щоб усі ми трималися»

Український асистент арбітра Марина Стрілецька розповіла про свою діял...

04.04.2022 17:01

Денис Шурман: «Керівництво УАФ та комітет арбітрів допомогли мені продовжити кар'єру»

Український арбітр Денис Шурман в інтерв'ю офіційному сайту УАФ розпов...

10.08.2021 13:00

FeedConstruct — офіційний партнер Комітету арбітрів Української асоціації футболу

Провідний постачальник спортивних даних, компанія FeedConstruct, розпо...

06.08.2021 19:01

Олімпіада-2020. Збірна Канади — переможець жіночого футбольного турніру

Переможцем жіночого футбольного турніру на Олімпійських іграх стала ко...

Підписатися на новини