Наталія Зінченко: «Важливо, що нарешті з’явилася конкретика щодо поновлення відбору на чемпіонат Європи»

Уже відомі оновлені дати матчів у всіх групах відбору чемпіонату Європи з футболу серед жінок. Національна збірна України цього року має зіграти ще п’ять поєдинків.

— Важливо, що довгоочікувана конкретика нарешті з’явилася, — сказала головний тренер наших футболісток Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Варто уточнити, що УЄФА повернувся до календаря, який був чинним до початку пандемії коронавірусу, оновивши тільки дати.

— Рестарт кваліфікації для ваших підопічних повинен відбутися 18 вересня, коли вони в гостях зіграють із чорногорками. Уже відомо, коли розпочнеться підготовка до цього протистояння?

— Дуже сподіваюся, що в нас буде можливість провести повноцінний збір у серпні, а потім уже зберемося за якийсь тиждень до від’їзду на Балкани. Усе ж слід врахувати, що ми тривалий час не мали ігрової практики, до того ж уже 22 вересня на нас чекає вдома зустріч із гречанками, які останнім часом помітно додали. І тішить, що спочатку ми зіграємо із чорногорками, які дещо поступаються їм у класі.

— Із підопічними часто спілкуєтеся?

— Я зі своїми помічниками намагаюся бути в курсі їхніх справ. Головне, що в них немає проблем зі здоров’ям.

— Для кращої підготовки до поєдинку зі збірною Чорногорії важливо, аби ваші гравці мали змогу відновити форму в календарних матчах чемпіонату України... 

— Поки що дату рестарту першості не визначено. Як мені відомо, до тренувального процесу згідно із санітарно-епідеміологічними та медичними рекомендаціями УАФ у повному обсязі на минулому тижні повернулися лише футболістки «Восходу», «Житлобуду-1» та «Пантер», які здали необхідні тести. Ось чому поки що складно сказати, коли відновиться чемпіонат і скільки команд у ньому братиме участь.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини