Прем'єр-ліга: перші товариські матчі під час вимушеного антракту

Готуючись до відновлення чемпіонату УПЛ, який був перерваний через епідемію коронавірусу, більшість команд елітного дивізіону провела минулими вихідними перші контрольні поєдинки.

24 травня перший контрольний матч після тривалої паузи зіграв чемпіон країни «Шахтар». На полі тренувального комплексу у Святошині гірники приймали лідера першої ліги — львівський «Рух». Підопічні Луїша Каштру відправили у ворота гостей чотири м’ячі, пропустивши один (4:1). Відзначимо, що у складі донеччан на поле виходили представники національної збірної України — Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Коваленко, Марлос, Коноплянка й Мораес, причому троє останніх, вийшовши на заміну, відзначилися влучними ударами.

Фото shakhtar.com

За кілька днів до поєдинку «Шахтаря» з тим же «Рухом» у столиці зіграло й київське «Динамо». Підопічні Олексія Михайличенка та Юрія Бакалова м'ячів не забили — 0:0. Додамо, що в цьому матчі біло-сині задіяли кількох гравців збірної України (Миколенка, Шабанова, Караваєва, Сидорчука, Буяльського, Шепелєва), але в той же час на лікарняний тимчасово потрапили кандидати до національної команди — Віктор Циганков, Микита Бурда та Микола Шапаренко. Ще тиждень на відновлення треба Георгію Цітаішвілі, в якого шийний міозит.

Луганська «Зоря», розпочавши тренування після карантину, продовжила угоди з двома виконавцями — Дмитром Хомченовським та Віталієм Вернидубом. У той же час Віктор Скрипник вирішив відмовитися від послуг бразильця Лазіо.

Чернігівська «Десна» на вихідних побувала на навчально-тренувальній базі ФК «Оболонь-Бровар» у Бучі Київської області. Там підопічні Олександра Рябоконя провели спаринг із «пивоварами», обігравши їх із рахунком 4:1. У свою чергу «Колос» поступився донецькому «Олімпіку» — 1:2.

До «Олександрії» в минулий вік-енд завітала «Ворскла». Команди лише набирають форму після карантину, але продемонстрували результативну гру — 4:2 на користь господарів.

ФК «Львів» для того, аби отримати ігрову практику, вирушив до Закарпатської області, де зустрівся в контрольному матчі з «Минаєм». Перемогу львів'янам на 85-й хвилині приніс Ренан Олівейра (3:2).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини