Попереду контрольні матчі: як команди Прем'єр-ліги готуються до рестарту чемпіонату

Після виходу з вимушеної відпустки команди УПЛ здали тести на коронавірус та розпочали міні-збори, щоб підготуватися до відновлення поточного сезону.

Гравці донецького «Шахтаря» 19 травня провели інтенсивну півторагодинну сесію. Після розминки футболісти виконували вправи на контроль м'яча, перебуваючи під пресингом, потім на команду чекала тактична робота, а завершилося тренування двосторонкою на половині поля за участю трьох складів. За винятком Максима Малишева, який продовжує курс реабілітації, у загальній групі займаються всі виконавці.

Основний склад «Зорі» здав ще один тест на коронавірус. До цього команда вже робила це, і результат був негативний, але після повноцінного відновлення тренувального процесу було ухвалено рішення здати ще один тест для дотримання всіх норм. Результат знову в усіх один — негативний.

Перша команда «Динамо» починаючи з 12 травня, коли в країні було послаблено умови карантину, займається на клубній базі в Кончі-Заспі. Усі футболісти вже протягом тижня тренуються в хорошому настрої, готуючись до довгоочікуваного поновлення сезону. У п'ятницю, 22 травня, «Динамо» зіграє тренувальний матч із «Рухом», який є лідером першої ліги після 19-ти турів. Відповідно до обмежень, що зараз діють у країні, поєдинок відбудеться без глядачів.

Чернігівська «Десна» пройшла тестування на COVID-19 і після отримання результатів (усі здорові) вирішила приступити до легких тренувань. Команда вже зібралася на базі стадіону ім. Гагаріна і входить у тренувальний режим із дотриманням усіх необхідних заходів безпеки під контролем лікарського штабу.

«Олександрія» також отримала результати ПЛР-тестів на COVID-19, які здавали гравці, і розпочала тренування. Команда поділена на дві групи по 12 футболістів, а групи розбиті на підгрупи по шість осіб. Тренування відбуваються на полях інфраструктури клубу шістками на окремих ділянках поля.

Гравці «Колосу», здавши тести на COVID-19, розпочали тренування у групах. Так само зараз тренується і СК «Дніпро-1».

Здавши ПЛР-тести й отримавши негативні результати, із понеділка приступив до занять «Маріуполь». Тренується команда, дотримуючись медико-епідеміологічних вимог. Оскільки комплекс тренувальної бази все ще «на карантині», футболісти самостійно прибувають на поле, уже готові до заняття. Там їх зустрічає медичний штаб — без температурного скринінгу й наявності маски вихід на поле заборонений. Тренується команда в трьох групах по вісім чоловік, використовуючи два тренувальних поля. Наразі головний тренер Олександр Бабич робить акцент на фізичній готовності, але не забуває тренерський штаб і про теорію. У такому ритмі команда працюватиме до кінця тижня.

Пройшли обов’язкове тестування на коронавірусну інфекцію гравці та тренерський штаб ПФК «Львів». За результатами тестів — усі здорові. Після отримання результатів футболісти приступили до повноцінних тренувань із дотриманням вимог УАФ.

Розпочала активні тренування (стрибки через бар’єри, ривкові вправи та ведення одразу двох і навіть трьох м’ячів поміж пластиковими стійками) «Ворскла». Зокрема, із задоволенням працює капітан полтавців Володимир Чеснаков, який підписав нову угоду за схемою «1+1». Наразі є домовленість про те, що 22 травня ворскляни проведуть в Олександрії товариський матч із командою Володимира Шарана.

Донецький «Олімпік» тренується вже двічі на день. Основний акцент ранкових сесій тренерський штаб донеччан робить на тактичних перебудуваннях при обороні, на вечірніх відпрацьовуються контратакувальні дії.

У «Карпат», за словами Романа Санжара, тренування проходять у закритому режимі, що передбачає обмеження будь-яких контактів зі сторонніми особами. Щодо лазарету команди, то працюють усі хлопці, окрім капітана Дмитра Кльоца, який наразі відновлюється після травми руки.

Призначення арбітрів на товариські матчі за участі команд УПЛ та ПФЛ, що відбудуться 22—26 травня

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини