Чемпіонат України серед жіночих команд: тести на COVID-19, перші тренування та відмова «Єдності»

З 11 травня Кабінет Міністрів України оголосив про перший етап послаблення карантинних заходів, пов’язаних із пандемією COVID-19, після чого гравці команд жіночої вищої ліги почали повертатися до розташування своїх клубів. 

Першими тести на COVID-19 згідно із санітарно-епідеміологічними та медичними рекомендаціями УАФ здали гравці та тренерський штаб ФК «Восход» (Стара Маячка, Херсонська обл.), після чого колектив повернувся до тренувального процесу в повному обсязі. 

Цими днями, аби вже незабаром повернутися до повноцінного тренувального процесу, ПЛР-тестування в харківській клініці On Clinic проходять тренерський штаб, футболістки та співробітники ФК «Житлобуд-1» (Харків), які тісно пов’язані в роботі з командою. 

Клуби «Житлобуд-2» (Харків), «Ятрань» (Берестівець), «Маріуполь» (Маріуполь) та «Пантери» (Умань) наразі займаються вирішенням питання щодо здачі тестів із метою виконання медичного протоколу для відновлення тренувального та змагального процесів. 

Від колективів команд «Родина» (Костопіль), «ЕМС-Поділля» (Вінниця) та «Ладомир» (Володимир-Волинський) надійшла інформація, що вони наразі не можуть відновити тренувальний процес і чекають подальших пом’якшень карантину в Україні. 

Ну і, на жаль, вимушені зазначити, що від ФК «Єдність-ШВСМ» (Плиски) надійшов лист з інформацією, що клуб припиняє участь у чемпіонаті України. 

За можливу дату відновлення чемпіонату розглядається 7 червня 2020 року, повідомляє Всеукраїнська асоціація жіночого футболу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 18:30

Чемпіонат України серед жіночих команд: відбулися матчі 5-го туру другого етапу у вищій лізі

23-го та 24 квітня відбулися матчі 5-го туру другого етапу ч...

19.04.2024 14:30

Чемпіонат України серед жіночих команд: відбулися матчі 4-го туру другого етапу у вищій лізі

18-го та 19 квітня відбулися матчі 4-го туру другого етапу ч...

31.03.2024 14:50

Чемпіонат України серед жіночих команд: відбулися матчі 2-го туру другого етапу у вищій лізі

У період із 26-го до 31 березня відбулися матчі 2-го туру другого етап...

Підписатися на новини