Ігор Харатін: «Треба багато працювати, аби знову отримати виклик до національної збірної»

Півзахисник угорського «Ференцварошу» Ігор Харатін, якого Андрій Шевченко запрошував на березневий збір збірної України, поділився своїми враженнями від тренувань після карантину та включення до складу національної команди:

— «Ференцварош» уже тренується загальною групою. У принципі, зараз на тренуваннях не так важко, оскільки під час карантину ми тримали себе в тонусі. Тому, я думаю, до першої офіційної гри ми підійдемо в непоганій формі.

Нещодавно ми зіграли два контрольні матчі за один день. Спочатку, об 11-й ранку, — проти команди «Пакш», тоді я провів на полі 30 хвилин, а потім, за дві години, — проти «Залаегерсега». У цьому поєдинку, який завершився з рахунком 2:0, я відіграв в «основі» 60 хвилин та забив м'яч. Для мене це був новий досвід, тому що раніше я так одразу два матчі не грав. У підсумку вийшло 90 хвилин ігрового часу. Але все нормально, почуваюся добре й відчуваю, що набираю кондиції.

Наші поєдинки в чемпіонаті Угорщини відновляться 23 травня. Є рекомендації не святкувати голи. Ідеться про те, щоб не обніматися з партнерами. Не знаю, як це вийде на практиці, усе-таки футбол — контактна гра, й емоції часом стримувати складно. Також відомо, що перед матчами не буде командного фото. Можливо, на поєдинки будемо приїжджати на машинах, може, ще додадуться якісь рекомендації.

Я був радий, коли отримав запрошення від національної збірної України взяти участь у тренувальному зборі, який, на жаль, було скасовано. Я знаю багатьох хлопців у команді. До цього грав у багатьох юнацьких збірних, був у структурі «Динамо». Ми з одного року з академії «Динамо» з Романом Яремчуком, Микитою Бурдою. Із деякими іншими виконавцями перетинався, коли грав у чемпіонаті України.

Пісня новачка? Почнемо з того, що мене ще не викликали на наступний збір. Тож потрібно доводити, прогресувати в кожному матчі. Тільки так можна буде потрапити до головної команди країни. Я з дитинства мріяв грати в синьо-жовтій футболці першої збірної.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини