УПЛ виходить із карантину: тести на COVID-19 та перші тренування команд

Цього тижня Кабінет Міністрів України оголосив про перший етап послаблення карантинних заходів, пов'язаних із пандемією COVID-19, після чого клуби української Прем'єр-ліги отримали можливість розпочати командні тренування. 

Чемпіон країни «Шахтар» перший післякарантинний день провів, здаючи ПЛР-тести на COVID-19. Після цього зразки було доставлено в лабораторію, оснащену необхідним обладнанням. Процедура аналізу триватиме до трьох діб. Наразі гірники чекають на результати тестування, а потім можна буде переходити до питання відновлення тренувань у загальній групі.

Луганська «Зоря» згідно з рекомендаціями Української асоціації футболу, дотримуючись усіх правил дистанціювання й дезінфекції, приступила до тренувального процесу в закритому режимі на навчально-тренувальній базі в Запоріжжі. Поки що в планах чорно-білих виключно одноразові тренування.

Першими, ще 10 травня, тести на COVID-19 здали гравці київського «Динамо», які, готуючись до відновлення повноцінного тренувального процесу, підтримували форму індивідуально. Результати тестів у всіх негативні, усі здорові та 12 травня приступили до командних тренувань.

12 травня після свого тренерського штабу, який, за словами керманича команди Володимира Шарана, уже це зробив (усі здорові), здали ПЛР-тести на COVID-19 гравці «Олександрії», що за кілька днів розпочнуть повноцінні тренування

10 травня здали тести на COVID-19 футболісти, тренерський штаб та персонал ФК «Колос» — жодного позитивного результату серед 45-ти членів клубу. Як і виконавці решти команд, гравці «Колосу» до цього часу підтримували форму, займаючись індивідуально в домашніх умовах, але тепер можуть готуватися вже до повноцінних занять у групах.

Поетапно виходить із карантину після послаблення урядом України карантинних заходів «Маріуполь». Перший крок — це медичне обстеження. Найближчим часом азовці здадуть тести ПЛР-діагностики. Тільки після тестування команда приступить до тренувань у закритому режимі.

У перший післякарантинний день здали тест на коронавірус футболісти, тренери та весь персонал ФК «Ворскла», який перетинається в роботі з командою. Результати будуть відомі за три дні, після чого підопічні Юрія Максимова розпочнуть групові заняття. До речі, сам головний тренер напередодні пролонгував свій контракт із полтавським клубом ще на рік.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

17.04.2024 12:00

Призначення арбітрів на матчі 25-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 відбулося за допомогою жеребкування

У Будинку футболу голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лу...

16.04.2024 16:48

Призначено офіційних осіб на перенесені матчі 15-го та 16-го турів Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини