Останні новини клубів ПФЛ: добрі справи від «Агробізнесу», інфраструктурні проекти «Руху» та «Енергії»

Продовжується діяльність суб’єктів футбольного життя України, які підтримали ініціативу УАФ щодо допомоги в боротьбі з поширенням коронавірусу.

ТОВ «Агробізнес», генеральний спонсор однойменної першолігової команди з Волочиська, із метою протидії поширенню коронавірусу надає на постійній основі необхідну допомогу медичним закладам Хмельницької та Тернопільської областей. Зокрема, Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні та Волочиській центральній районній лікарні були передані дворівневі установки для вентиляції легень RESmart GII BPAP System, також у ці заклади закуплені пірометри, дезінфікуючі засоби, антисептики, ізолювальні костюми, медичні халати тощо.

Проводиться комплексний ремонт інфекційного відділення Волочиської центральної районної лікарні. Лікарі та пацієнти Центру первинної медико-санітарної допомоги Волочиської міської ради отримали потрібні нині захисні комбінезони, респіратори, пірометри, бактерицидні лампи та бактерицидні опромінювачі, хірургічні халати, засоби дезінфекції тощо. Для доставки лікарів та персоналу з дому на роботу виділене пальне. Для Підволочиської центральної районної лікарні придбано та передано сантехніку, холодильник та водонагрівач. Волочиському РВ Національної поліції України надано пальне та пірометри.

Оскільки через коронавірус футбольний сезон в Україні призупинено, і гравці згідно з вимогами перебувають на карантині, у керівництва ФК з’явилося більше часу для вирішення завдань, не пов’язаних безпосередньо з виступами в чемпіонаті. Зокрема, лідер першої ліги, «Рух», докладає зусиль, аби вже невдовзі інфраструктура клубної академії не мала рівних — принаймні в Україні. Будівництво у Винниках, передмісті Львова, іде повним ходом. До послуг юних футболістів буде вісім полів (три — зі штучним газоном, п’ять — із гібридним), спальні корпуси, реабілітаційний центр. Буде тут і манеж із трибунами на 5000 місць.

Звичайно, готуватиметься у Винниках до нових випробувань й основна команда, яка у випадку підвищення в класі прийматиме суперників на комфортабельній «Арені Львів». Утім, клубні боси не приховують, що хочуть, аби в «Руху» був свій стадіон.

У свою чергу гравці друголігової «Енергії» з Нової Каховки у випадку скасування карантину вже у травні матимуть змогу тренуватися на новому полі зі штучним покриттям, зведення якого, за словами директора ФК Сергія Корольського, стало можливим завдяки коштам із міського бюджету та державного фонду регіонального розвитку. Важливо, що це поле, яким зможуть користуватися також юні футболісти, знаходиться поряд із міським стадіоном, де «Енергія» проводить свої календарні поєдинки.

А от представнику другої ліги, «Діназу», 18 квітня виповнився 21 рік. Карантинне життя внесло свої корективи, гравці команди з Вишгорода змушені обмежуватися індивідуальними заняттями. Та головний тренер Володимир Бондаренко переконаний, що його підопічні відповідально виконують свої обов’язки, як вони робили це на останньому березневому зборі в Туреччині. А довга лава запасних дозволяє сподіватися, що після відновлення чемпіонату навіть у випадку жорсткого змагального графіку в «Діназу» не виникне проблем із фізичними кондиціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.07.2020 14:01

УАФ та РОАФ передали м’ячі для рівненських команд учасників АТО

Рівненська обласна асоціація футболу спільно з Українською асоціацією...

29.06.2020 12:02

Провідні медичні установи Закарпаття отримують допомогу від обласної асоціації футболу

Закарпатська асоціація футболу продовжує підтримувати заходи, спрямова...

25.06.2020 11:05

Допомога медикам від голови Львівської асоціації футболу

Віце-президент УАФ, голова Львівської асоціації футболу Олександр Шевч...

14.06.2020 14:31

Закарпатська асоціація футболу продовжує підтримувати ветеранів

У зв’язку з пандемією COVID-19 та з метою протидії поширенню кор...

Підписатися на новини