В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів у складі синьо-жовтих 54 матчі, а нині виступає за збірну України серед ветеранів, узяв участь у проекті #GOnline, відповівши на запитання вболівальників на сторінці УАФ в Instagram.

— В'ячеславе, ви хочете продовжити свою тренерську кар'єру?

— Так, хотів би. Але на даний момент я сфокусований на роботі експертом на ТБ.

— Можливо, вам хотілося б очолити колись «Шахтар»?

— Кожен солдат мріє стати генералом. У мене є така мрія. Але мені потрібно працювати й розвиватися, потрібно досягти успіху в «маленькій» команді, щоб мене помітили, щоб я був гідний запрошення до такого клубу, як «Шахтар».

Я хочу працювати тільки головним тренером. Це мої амбіції. Якщо йти помічником, то виключно до спеціаліста з великим досвідом, як, наприклад, Мірча Луческу або Юрій Сьомін.

— Який у вас найпам'ятніший матч у кар'єрі?

— Для мене це гра у 2000 році на «Хайбері» проти лондонського «Арсеналу» в Лізі чемпіонів. Запам'яталося, як вийшли на розминку за 30 хвилин до поєдинку, а стадіон порожній. Але потім був аншлаг. Ще здивувалися, якої високої якості був газон. В «Арсеналу» був шикарний склад, суцільні зірки. Олег Лужний теж тоді грав проти нас, ми були з ним знайомі по збірній. Був хороший матч, ми вигравали, потім сталося вилучення, і на останніх хвилинах ми пропустили і програли — 2:3. На мій погляд, це був найсильніший «Арсенал» у своїй історії.

— У збірній були такі пам'ятні й емоційні поєдинки?

— Усі матчі, які проходили у Львові, були неймовірними. Там така шалена підтримка, якої немає на жодному стадіоні. Не так давно, граючи за збірну України серед ветеранів проти грузинів на «Арені Львів», знову пережив ці спогади.

— Вас колись штрафували протягом вашої кар'єри?

— У моїй кар'єрі штрафів за порушення не було ніколи в житті. Я дисциплінований. Ніколи не спізнювався сам і не люблю, коли люди спізнюються.

Утім, один штраф був... На 90-й хвилині у Дніпрі «Шахтар» програвав — 0:1. Артем Федецький мене бортонув, я впав. Хотів йому врізати, але охолов, ледь торкнувся рукою. Та мені показали червону картку. За це мене оштрафували на 20 тисяч доларів. Але я не образився на Луческу. Це було порушення дисципліни. Він був правий.

— Проти якого футболіста вам найскладніше було грати?

— Запам'ятався Тьєрі Анрі. Дуже технічний був Нванкво Кану. Добре грав корпусом, високий нападник, потужний.

— Як ви поставилися до появи VAR в Україні?

— Позитивно. Він потрібний. Хоч один такий «суддівський автобус», але нехай буде. Якщо скоро буде три — добре. Я за чесну гру, чесне суддівство. Футбол не стоїть на місці, швидкості великі, а VAR допомагає арбітрам приймати правильні рішення. До речі, якби VAR був раніше, коли я був головним тренером «Олімпіку», ми б набрали шість очок і потрапили до першої шістки.

— Назвіть команду своєї мрії.

— У ворота я б поставив Буффона. У захист — Кафу, Роберто Карлоса, Мальдіні й Барезі. У центрі поля — Хаві та Іньєста. Роналду й Мессі — на флангах, а Шевченко й Батістута — у нападі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

20.01.2020 11:01

Збірна ветеранів України стала переможцем Кубку легенд у Батумі

19 січня на четвертому за ліком Кубку легенд, присвяченому вшануванню...

Підписатися на новини