Наталія Зінченко: «Усі мої підопічні здорові й страшенно скучили за футболом»

У квітні національна жіноча збірна України мала зіграти два чергові поєдинки відбору чемпіонату Європи 2021 року, але через пандемію коронавірусу до змагального календаря довелося вносити корективи.

— Згідно з рекомендаціями, які надійшли з УЄФА, ці матчі, виїзний із Чорногорією й домашній із Грецією, можуть пройти в жовтні, коли заплановане чергове вікно для офіційних поєдинків збірних, — сказала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — А от коли відбудуться перенесені червневі ігри з ірландками й тими самими гречанками, ще невідомо.

— Отже, якщо пощастить змусити коронавірус відступити, черговий матч збірна України проведе 22 вересня вдома із чорногорками…

— Саме так. Ми сподіваємося на краще, дуже хочемо, аби ситуація нормалізувалася, що дозволило б розпочати в липні-серпні сезон в елітному дивізіоні чемпіонату України й належним чином підготуватися до протистояння з балканками. Зазначу, що, аби посісти у своїй групі друге місце, яке дозволить продовжити боротьбу за путівку до фінальної частини чемпіонату Європи, нам потрібно перемагати в усіх п'яти матчах.

Як відомо, після міжнародного турніру в Іспанії в березні всі ваші підопічні опинилися на обов’язковій двотижневій самоізоляції, а тепер знаходяться на карантині…

— Зараз дівчата перебувають під опікою клубних тренерів і медперсоналу, і кожна з них займається за індивідуальною програмою. Я також у курсі їхніх поточних справ. Головне, що всі вони здорові, оптимістично налаштовані й страшенно скучили за футболом.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини