Менеджер збірної України з кіберфутболу: «Ми виграли головний матч — проти Чорногорії, але нас підвела Італія»

Менеджер збірної України з кіберфутболу Костянтин Дем'яненко підсумував виступ своїх підопічних у відбірному турнірі першості Європи 2020 року. 

Збірна України з кіберфутболу в дисципліні PES не змогла вирішити завдання виходу до фінальної частини eEURO-2020 у Лондоні. Наші хлопці посіли третє місце у своїй групі Н і вибули з подальшого розіграшу турніру. 

Своїми враженнями від виступу збірної України у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи 2020 року поділився менеджер команди Костянтин Дем'яненко: «На мій погляд, нам не вистачило досвіду. І, як би банально це не звучало, везіння. Ми відіграли друге коло саме так, як передбачали. Хлопці виграли головний матч — проти чорногорців (7:4), але дещо нас підвела Італія. Ця збірна поступилася саме набагато слабшій за неї Чорногорії. Якщо з нами італійці реалізовували всі свої шанси й грали максимально сконцентровано, то з чорногорцями все виглядало інакше. Вони розтринькали цілу купу моментів і в результаті програли. Зробили нам, так би мовити, сюрприз. Як підсумок, із групи вийшли не ми, а чорногорці.

Незважаючи на це, хочу сказати, що ми відіграли друге коло краще, ніж перше. Про це свідчать і гра, і результати. Навіть з італійцями в нас були великі шанси, адже по ходу зустрічі ми в них вигравали. Однак трохи не вистачило досвіду, і у вирішальний момент ми не змогли скористатися зі своїх моментів — 2:4. На жаль, коли ми побачили результат Чорногорії з Італією, стало зрозуміло, що навряд чи ми вийдемо з групи. Інших суперників ми переграли, але вже не все від нас залежало. 

До хлопців жодних претензій у мене немає. Вони виконали завдання, поставлене перед другим туром. Так, вони програли італійцям, але це був очікуваний результат. Італія — дуже досвідчена команда, що вже багато років виступає на найвищому рівні. Ми розуміли, що взяти в них очки можна лише за рахунок везіння. Усіх інших ми перемогли, і ту ж Чорногорію в тому числі. Тобто в нас у десяти матчах двох турів відбору лише дві поразки від Італії та нічия з Чорногорією. Які ж можуть бути претензії? 

Майбутнє нашої збірної тепер буде залежати від тих турнірів, що будуть проводитися під егідою УЄФА або інших міжнародних організацій. Дуже сподіваюся, що ми ще отримаємо шанс проявити себе». 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини