Кирило Круторогов: «Трохи дивно було коментувати збірну України з Мессі, Зіданом та Мбаппе у складі»

Відомий український коментатор Кирило Круторогов поділився враженнями від роботи на кіберфутбольному поєдинку між Олександром Зінченком та Бенжаменом Менді

27 березня на YouTube-каналі УАФ відбулася трансляція кіберфутбольного матчу між Олександром Зінченком, що представляв збірну України з футболу, та Бенжаменом Менді, що захищав честь збірної Франції.

Кіберфутбольне протистояння України та Франції пройшло на платформі FIFA’20 й завершилося успіхом команди Зінченка в серії до двох перемог (6:1, 5:1). 

Коментатор поєдинку Кирило Круторогов розповів про свої враження: «У мене це перший досвід роботи на віртуальних матчах. Різниця зі звичайним футболом, звісно, дуже велика. Я — відданий фанат традиційного футболу й не уявляю свого життя без нього. Але за нинішніх обставин такі події для вболівальників, спортсменів, журналістів та коментаторів — це привід трохи урізноманітнити будні карантину й відчути драйв нехай від віртуального, але футболу. Відмінності в роботі колосальні, але не в поганий бік точно». 

«Трохи дивно було коментувати збірну України з Мессі, Зіданом та Мбаппе у складі. Але цей матч був офіційно організований УАФ та французькою стороною, керували командами представники цих збірних. Найголовніше, що наша віртуальна команда перемогла. Це важливіше за все. Я ж коли коментував, то уявляв, що в наших футболках виступають реальні гравці національної збірної України», — сказав коментатор. 

«Скажу відверто — часу розібратися в керуванні, якихось нюансах та фішках безпосередньо самої гри в мене було обмаль. Тому я намагався сумістити коментар футбольного матчу з дещо розважальним форматом, передати певний драйв уболівальникам, щоб вони підтримали нашу команду й отримали задоволення від кінцевого результату. Я не мав на меті дуже глибоко аналізувати, як той самий Зінченко працює з джойстиком.

Щодо мене, то я завжди підтримую всі цікаві ініціативи. Коли мене запрошують узяти в них участь — це дуже приємно. Це стосується й кіберфутболу. Я сподіваюся, що вже найближчим часом пандемія коронавірусу піде на спад, і великий традиційний футбол повернеться на наші стадіони. Сподіваюся, що в нас, коментаторів, буде багато звичної роботи, а в уболівальників — великий вибір матчів для перегляду. Поки що ж я рекомендую всім залишатися вдома, грати у віртуальні ігри й не ризикувати власним здоров'ям та здоров'ям своїх рідних. Маю надію, що ситуація скоро нормалізується, і люди зможуть знайти час як для кіберфутболу, так і для радощів проведення часу на свіжому повітрі, для занять великим та аматорським спортом», — підкреслив Кирило Круторогов.  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 11:15

Гвардійці збірної України. Ювілей Олександра Зінченка

Після двох березневих поєдинків збірної України в плей-оф відбору Євро...

25.03.2024 12:30

Олександр Зінченко: «Ісландці люблять грати в чотири захисники й діяти на контратаках»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко поділився...

13.03.2024 01:05

«Арсенал» Олександра Зінченка вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів англійський «Арсенал...

Підписатися на новини