Гравець збірної України з кіберфутболу Віталій Литвинов: «Психологія зіграла з нашими хлопцями злий жарт»

Гравець збірної України з кіберфутболу Віталій Литвинов розповів про свій досвід першого туру першого етапу відбору на eEURO-2020 та підготовку до другого ігрового дня.

16 березня збірна України з кіберфутболу в дисципліні PES провела перший ігровий день у відборі чемпіонату Європи 2020 року. У кваліфікаційній групі Н наші хлопці зіграли п'ять поєдинків. У матчах проти збірних Італії, Уельсу, Чорногорії, Андорри та Фарерських островів українці здобули три перемоги, один раз зіграли внічию й зазнали однієї поразки.

У поєдинку проти команди Андорри, який, як і всі інші, складався з двох індивідуальних протистоянь, узяв участь основний гравець збірної України Віталій Budb_proshe Литвинов. У своєму матчі він здобув перемогу з рахунком 4:1. 

Віталій розповів про свої враження від ігрового дня та оцінив шанси збірної України на вихід із групи: «Проблем із моїм суперником не виникло. По самій грі я повинен був перемагати, що, власне, і сталося. Але були проблеми з якістю онлайна, тому я переміг не так швидко.

Щодо всього туру, то можу сказати, що корективи внесла ситуація у світі. Наприклад, італійці не скасували загальний збір і грали зі своєї бази разом. Ми ж грали зі своїх домівок, тому умови були дещо нерівні. До того ж нам не вистачило досвіду. Італійці набагато досвідченіші, і, знов-таки, втрутилися наші проблеми з онлайном.

Що стосується виходу до наступного етапу, то дуже добре, що все в наших руках. Потрібно переграти суперника, набрати очки — і ми вийдемо з групи. Звісно, було б легше, якби ми здобули перемогу над Чорногорією, яку повинні були обігрувати. На жаль, не вистачило, напевно, холоднокровності. Ми залізно мали перемагати, але ж ні. Це наша невдача. Чорногорія, звичайно, піднесла нам сюрприз. Причому балканці грають дещо не за правилами, вони не дотримуються регламенту. 

У другому турі ми повинні трохи змінити тактику. Сподіваюся, менеджер нас почує. Ми маємо стовідсотково перемогти чорногорців. Далі залишиться просто не втрачати очок у матчах зі слабшими суперниками — і друге місце буде нашим. 

У підготовці до другого туру я більше ставлю на психологію. Грати ми можемо всі, але коли справа дійшла до офіційних поєдинків, то саме психологія зіграла з хлопцями злий жарт. Сергій Марченко в матчі з італійцями міг виступити набагато сильніше. Він їх перегравав і у спарингах, і на інших турнірах. А тут не вистачило досвіду та психологічної стійкості. Якби ми грали всі разом, то можна було б підказати хлопцям, дещо заспокоїти. Усе-таки кіберфутбол — це командна гра».

Нагадаємо, що після першого дня кваліфікації збірна України з кіберфутболу в дисципліні PES посідає третю сходинку в турнірній таблиці групи Н. На рахунку нашої команди — 10 очок, вона відстає на один пункт від Чорногорії та на три — від Італії. Другий ігровий день першого групового етапу — 30 березня.

Додамо, що пряму перепустку на чемпіонат Європи 2020 року отримають переможці кожної з 10-ти відбірних груп. Збірні, що посядуть другі місця, візьмуть участь у другому етапі відбору, де визначаться ще шість учасників eEURO-2020.

Матчі другого етапу відбору відбудуться 4-го та 11 травня. Фінальний турнір серед 16-ти кращих збірних Європи заплановано на 9—10 липня в Лондоні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини