Вимушений антракт в українській Прем'єр-лізі: клуби відправили футболістів по домівках

Після того, як чемпіонат України було призупинено через пандемію коронавірусу, клуби Прем'єр-ліги пішли у вимушену відпустку.

Гравці донецького «Шахтаря» після того, як у чемпіонаті України оголосили карантин, перебувають удома в самоізоляції, а головний тренер гірників Луїш Каштру навіть записав спеціальне відеозвернення щодо ситуації з коронавірусом. Португалець закликав усіх дотримуватися порад лікарів, захищати себе і своїх близьких.

Київське «Динамо» прийняло рішення відправити своїх футболістів по домівках на шість днів. Тренувальний процес команди Олексія Михайличенка призупинено до 22 березня. Потім цей термін може бути подовжено. «Усім гравцям наказано виконувати рекомендації зі здійснення карантину, а за будь-яких ознак порушення здоров'я — негайно сповіщати клубних лікарів», — ідеться в повідомленні на офіційному сайті «Динамо».

«Колос» 17 березня всіма командами (від головної до дитячих команд академії) призупинив тренувальний процес, як того вимагає постанова Уряду України. 

Після ухвалення рішення про припинення всіх футбольних змагань в Україні із 17 березня та оголошення загального карантину в країні керівництво ПФК «Львів» відправило гравців по домівках. До 4 квітня вони перебуватимуть удома. На цей час зупинено загальний тренувальний процес в усіх командах — головній, U-21 та U-19. Тренерський штаб львів'ян розробив список вправ, які футболісти (у тому числі бразильські легіонери, які на час самоізоляції залишились у Львові) повинні виконувати вдома під час карантину.

З урахуванням ситуації, що склалася, із метою збереження фізичного здоров’я працівників клубу та попередження можливості розповсюдження коронавірусу COVID-19 на період із 18 березня по 3 квітня зупинив спортивно-функціональну діяльність усіх команд футбольний клуб «Ворскла». Усі співробітники ФК та футболісти відправилися на самоізоляцію в домашніх умовах.

Рішення піти на карантин до 3 квітня прийняв «Олімпік», який відправив своїх гравців у вимушену відпустку.

Відреагували на сумні події й «Карпати». Через пандемію коронавірусу футболісти усіх команд ідуть на канікули на два тижні. «Гравцям і персоналу зелено-білих до особливого розпорядження рекомендується перебувати вдома, дотримуватися санітарних норм і вживати профілактичних заходів», — ідеться в заяві львівського клубу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини