Менеджер збірної України з кіберфутболу: «Трохи не пощастило в матчі із Чорногорією»

Менеджер збірної України з кіберфутболу в дисципліні PES Костянтин Дем'яненко оцінив виступ своїх підопічних у перший день відбору чемпіонату Європи 2020 року. 

У понеділок збірна України з кіберфутболу PES стартувала у відбірному турнірі eEURO-2020. У своїй групі Н українці здобули перемоги над Уельсом (3:0), Андоррою (6:2) та Фарерськими островами (13:2), зіграли внічию із Чорногорією (2:2) та поступилися фавориту нашої шістки — Італії (0:8). 

Після першого ігрового дня збірна України посідає третє місце у групі, одним очком поступаючись Чорногорії та трьома — Італії. 

Менеджер українських кіберфутболістів Костянтин Дем'яненко оцінив виступ команди: «Результат у цілому нормальний. Можна було, звичайно, зіграти краще, але все-таки наша збірна — дебютант змагань такого рангу. Проте все в наших руках, поборотися за друге місце ми точно можемо, та навіть і перше — лише на відстані трьох пунктів.

У першому поєдинку, з італійцями, ми перегоріли й програли абсолютно заслужено. Це було протистояння з професіоналами, які беруть участь у турнірах найвищого рівня вже не перший рік. Ми поступилися з великим рахунком, але потім зібралися і з іншими суперниками зіграли набагато краще. Трохи не пощастило із Чорногорією, були в нас усі шанси переграти цю збірну, але, на жаль, ми не реалізували багато моментів. З іншими ж опонентами не було жодних проблем. 

Враховуючи, що всі проведені матчі є в запису, у наступні два тижні будемо аналізувати кожного суперника. За Чорногорію грає, по суті, один кіберфутболіст. Напевно, будемо готувати когось із наших хлопців на нього конкретно. Розробимо план на гру. В італійців, навпаки, чотири дуже сильні гравці, тому там буде складніше. Найімовірніше все ж розраховувати на друге місце. З іншими збірними, які трохи слабші, головне — концентрація, тоді проблем не має бути. 

Практика показала, що два наші основні гравці не на сто відсотків виправдали надії, які на них покладали. Вони грали більше не тому, що набагато сильніші за резервістів, а тому, що ми на них розраховували в даний конкретний момент. Отже, напевно, у другий ігровий день будуть рокіровки й заміни у складах на ключові поєдинки».

Нагадаємо, що другий ігровий день першого групового етапу — 30 березня. Матчі другого етапу відбору відбудуться 4-го та 11 травня. Фінальний турнір серед 16-ти кращих збірних Європи заплановано на 9—10 липня в Лондоні.

Пряму перепустку на чемпіонат Європи 2020 року отримають переможці кожної з 10-ти відбірних груп. Збірні, що посядуть другі місця, візьмуть участь у другомі етапі відбору, де визначаться ще шість учасників eEURO-2020.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини