Президент УАФ відвідав бази національних збірних Нідерландів та Бельгії

3—4 березня делегація УАФ на чолі з президентом Андрієм Павелком на запрошення асоціацій Нідерландів та Бельгії відвідала з робочим візитом тренувальні бази національних збірних цих двох країн.

Фото Володимира Раснера

Основна мета поїздки — вивчення досвіду та отримання інформації щодо будівництва та функціонування спортивних об’єктів в рамках підготовки презентації проекту та початку будівництва бази для національних збірних України в селі Княжичі, що неподалік від Києва.

Фото Володимира Раснера

Старт проектних робіт і презентацію проекту зведення бази Андрій Павелко анонсував на початку цього року. Поява такої бази протягом багатьох років була лише мрією для цілих поколінь футболістів національних збірних, але в недалекому майбутньому вона стане реальністю. І досвід інших асоціацій у цьому питанні є надзвичайно важливим. Разом із президентом УАФ запрошенням асоціацій Нідерландів та Бельгії ознайомитися з історією будівництва та побутом баз збірних цих країн скористалися й перші віце-президенти УАФ, Олег Протасов і Вадим Костюченко, а також спеціалісти, які безпосередньо займаються розробкою проекту будівництва.

Фото Володимира Раснера

За словами Андрія Павелка, і в Амстердамі, і в Брюсселі представники УАФ отримали чимало корисної інформації. «Бази дуже різні, зведені в різний час, й у кожної є свої особливості, варті уваги. Я вдячний за запрошення від наших колег і добрих друзів із національних асоціацій, чиї команди зараз входять до когорти найсильніших на континенті, ознайомитися з функціонуванням баз. Досвід будівництва та функціонування тренувальних баз європейських грандів надзвичайно цінний для Української асоціації футболу. У такому важливому питанні необхідно орієнтуватися і враховувати позитивний приклад кращих із кращих», — наголосив президент УАФ.

Фото Володимира Раснера

Під час візиту на базу в Бельгії Андрій Павелко також зустрівся з головним тренером національної команди цієї країни Роберто Мартінесом, у розмові з яким обмінявся враженнями від результатів жеребкування Ліги націй-2020/2021. «Повертаємося до України з важливим досвідом, який зможемо використати при будівництві власної сучасної й комфортної бази національних збірних з усім необхідним для якісної підготовки команд до нових історичних досягнень», — підсумував президент Української асоціації футболу.

Фото Володимира Раснера

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини