Друга ліга. «Альянс» серйозно готується дати бій «Маріуполю» в Кубку України

Першими серед представників другої ліги весняну частину сезону розпочнуть футболісти «Альянсу», які вже 11 березня з'ясовуватимуть стосунки з елітним «Маріуполем» у чвертьфінальному кубковому протистоянні.

Наразі команда з Липової Долини завершує підготовку до нових випробувань на зборі в Туреччині, де перемогла «Арис» та  «Академія Онтустик» із Казахстану (відповідно 2:1 та 4:1) і «Каганат» із Киргизстану (4:0). Схоже, керманич Юрій Ярошенко вже визначився з основним складом, і тепер усю увагу зосереджено на домашніх заготовках, якими можна було б здивувати маріупольців.

Також перебуває зараз у Туреччині й один із лідерів групи «А» — «Верес». Підопічні Юрія Вірта після звитяги над білоруським «Мінськом» (2:0) розгромили друголіговий данський «ФА 2000» (3:0). Вирушили до Туреччини й гравці «Діназу», які перед від’їздом поступилися 19-річним футболістам київського «Динамо» (2:5).

У черговому контрольному матчі футболісти «Ужгорода» взяли гору над МФА «Мункач» — 1:0. Фото ffz.org.ua

Уже другий рік поспіль заключний етап підготовки у Туреччині проводить і «Калуш». У своєму першому контрольному матчі підопічні Степана Матвіїва поступилися «Карслунду» з Данії — 0:2. Попереду в них ще чотири спаринги. А наприкінці минулого тижня контракти з «Калушем» підписали Тарас Пучківський із київської «Оболоні-Бровар», Роман Жмурко з тернопільської «Ниви», Андрій Понєдєльнік із чернівецької «Буковини» та Олександр Медведь із «Черкащини».

Інші вітчизняні клуби другого дивізіону дислокуються в Україні, поєднуючи участь у традиційних турнірах, де їхніми суперниками є аматори, із контрольними поєдинками з командами майстрів сусідніх областей. Розчарували своїх шанувальників футболісти «Чайки» (Петропавлівська Борщагівка), які в півфіналі Меморіалу Олександра Щанова поступилися «Рубікону» з Вишневого — 0:1.

А от лідер групи «А», тернопільська «Нива», після поразки у спарингу від «Прикарпаття» зосередиться на виступі на Меморіалі Ернеста Юста. Не бракує ігрової практики й футболістам «Кристалу», які спочатку взяли гору в гостях над «Миколаєвом-2» (4:2), а потім із перемоги стартували в Херсоні у Відкритому кубку Асоціації футболу АР Крим.

На думку фахівців, дуже гостра боротьба очікується не тільки за підвищення в класі, а й серед аутсайдерів, яким кортить зберегти прописку в другій лізі. Звісно, вони докладають зусиль, аби поповнити свої лави кваліфікованими виконавцями. Зокрема, в «Ужгорода» у спарингу з МФА «Мункач» переможний гол записав до свого активу новачок Дмитро Сартіна, який минулої осені захищав кольори першолігового «Миколаєва».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

Підписатися на новини