Перша ліга. Час для експериментів ще є в усіх, окрім «Інгульця» та «Миная»

Останньою з першолігових колективів підготовку до весняної частини сезону розпочала «Черкащина».

Новим головним тренером черкащан призначено Дениса Маринчука, відомого за виступами за «Олександрію», «Оболонь» та «Миколаїв». Останнім часом він був граючим тренером в аматорських командах Київщини. Триває процес доукомплектації «Черкащини», перед футболістами й тренерським штабом поставлене завдання зберегти прописку в першому дивізіоні.

«Кремінь» у лютому встиг провести з півдюжини спарингів, в останньому розійшовшись миром із «ЛНЗ-Лебедин» — 3:3. Відзначимо повернення до лав колективу після тривалої перерви, викликаної важкою травмою, нападника Івана Янакова.

Вирушили на збір до Туреччини ще дві команди — «Прикарпаття» й «Авангард». А от футболісти «Миная» 2 березня вже повернулися з Белека й підготовку до чвертьфінального кубкового матчу з «Інгульцем» продовжать удома. В останніх спарингах підопічні Василя Кобіна взяли гору над «Акжайиком» з Казахстану (3:1) й обмінялися голами із земляками з «Оболоні-Бровар» (1:1). Лави «Миная» поповнили Андрій Ткачук із «Чорноморця», Роман Никитюк із «Руху», брати Петро та Василь Луціви з «Олександрії» та Богдан Оринчак із «Прикарпаття».

А от лідер першої ліги, «Рух», у черговому спарингу поступився найтитулованішій команді Білорусі — БАТЕ (0:1). Незважаючи на невдачу, керманич львів’ян Юрій Бакалов залишився задоволеним діями підопічних, вважаючи, що вони награли принаймні на нічию, адже не реалізували три гольові моменти. До речі, чи не найприскіпливішим глядачем на цьому контрольному матчі був головний тренер «Агробізнесу» Олександр Чижевський. Подоляни наразі теж готуються в Туреччині (після поразки від казахстанського «Таразу» — 0:1 вони перемогли білоруську «Іслоч» — 2:0), і наставник скористався нагодою побачити в ділі «Рух», з яким «Агробізнес» 22 березня розпочне весняну частину чемпіонату. Уже в Белеку клуб підписав контракт із півзахисником Сергієм Косовським — сином відомого футболіста Віталія Косовського. Минулої осені новачок «Агробізнесу» захищав кольори «Оболоні-Бровар».

На зборі в Туреччині футболісти «Волині» дали бій мінському «Динамо». Фото dinamo-minsk.by

Поки що ніяк не вдається досягти позитивного результату луцькій «Волині», яка поступилася «Орхусу» (Данія) — 0:2, молдавському «Шерифу» — 0:3 та «Динамо» зі столиці Білорусі, Мінська, — 2:3. Утім, керманич лучан Андрій Тлумак зберігає спокій, експериментуючи зі складом. Час ще дозволяє…

Цього не можна сказати про «Інгулець», який з'ясовуватиме стосунки з «Минаєм» у Кубку України вже 11 березня. Підопічні Сергія Лавриненка після звитяги над «Окжетпесом» із Казахстану (3:1) розгромили «Торпедо-БЕЛАЗ» із Білорусі (3:0). В останньому спарингу дублем відзначився новачок «Інгульця» Младен Бартулович.

А от спаринг-партнерами «Миколаєва» й «Балкан» у Туреччині були команди з Данії. І наші земляки успішно склали іспит: «містяни» перемогли «Холстенбро» (4:2), а футболісти із Зорі —  «Сковсховед» (2:0).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

22.03.2024 12:00

Перша ліга. Сьогодні поновлюються змагання у двох групах

22 березня стартує весняна частина першої ліги. Сьогодні відбудуться д...

Підписатися на новини