У штаб-квартирі УЄФА пройшли курси підготовки арбітрів UEFA CORE 45

Троє українських арбітрів-жінок — Софія Причина, Анастасія Волощук та Ірина Чайка — стали учасниками курсів UEFA CORE 45, які з 18-го по 27 лютого проходили у швейцарському Ньйоні.

Загалом у курсах взяли участь представниці шести країн: Італії, Албанії, Фінляндії, Росії, Болгарії та України.

Захід проходив під керівництвом члена Комітету арбітрів УЄФА Дагмар Дамкової та семи досвідчених тренерів із різних країн Європи.

Спікери зазначили, що для успішного арбітражу потрібно володіти теоретичними знаннями, відповідним рівнем фізичної готовності, а також добре знати англійську мову.

Учасниці курсів склали тест на знання правил гри англійською мовою, проте головним випробуванням для них став тест для визначення рівня фізичної готовності — Йо-Йо для арбітрів та Аріет для асистентів арбітра. Спеціалісти з фізичної підготовки УЄФА наголосили, що зараз для арбітрів-жінок важливо бути фізично підготовленими на рівні із чоловіками, адже їх активно залучають до проведення матчів серед чоловічих команд різного рівня.

Однією з найяскравіших презентацій стала лекція керманича Комітету арбітрів УЄФА Роберто Розетті про систему VAR та її розвиток у європейському футболі.

Справжньою родзинкою курсу став виступ найкращого арбітра світу 2019 року серед жінок, француженки Стефані Фраппар, яка поділилася з молодими колегами своїм досвідом арбітражу та історією непростого спортивного шляху.

Наші представниці продемонстрували на футбольному полі свій високий рівень підготовки — як на тренуваннях, так і під час проведення матчів місцевих команд.

Додамо, що протягом наступних шести місяців на молодих арбітрів очікує чимало роботи, після чого у вересні поточного року відбудеться консолідаційний курс у Ньйоні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2022 19:07

Марина Стрілецька: «Наш народ — незламний. Це я бачу вже більше місяця. Хочу, щоб усі ми трималися»

Український асистент арбітра Марина Стрілецька розповіла про свою діял...

04.04.2022 17:01

Денис Шурман: «Керівництво УАФ та комітет арбітрів допомогли мені продовжити кар'єру»

Український арбітр Денис Шурман в інтерв'ю офіційному сайту УАФ розпов...

10.08.2021 13:00

FeedConstruct — офіційний партнер Комітету арбітрів Української асоціації футболу

Провідний постачальник спортивних даних, компанія FeedConstruct, розпо...

06.08.2021 19:01

Олімпіада-2020. Збірна Канади — переможець жіночого футбольного турніру

Переможцем жіночого футбольного турніру на Олімпійських іграх стала ко...

Підписатися на новини