Офіційно. Прес-реліз КА УАФ щодо епізоду матчу 19-го туру УПЛ «Шахтар» — «Десна»

У зв'язку із втручанням ВАА в матчі 19-го туру УПЛ «Шахтар»  «Десна», КА УАФ уточнює наступне:

На 59-й хв. зазначеного матчу командою гостей було забито гол. У відповідності до Протоколу IAAP, ВАА здійснив обов'язкову перевірку із використанням відповідного наявного відеоматеріалу. Арбітром ВАА та Помічником ВАА були зафіксовані два положення «поза грою», які стались одне за одним, з боку нападників команди гостей.

1) В момент удару по воротах із боку футболіста гостей його партнер по команді, який отримав м'яч після рикошету, а не після навмисної гри, знаходився у положенні «поза грою», і тому таке положення «поза грою» є таким, що заслуговує покарання за отримання неправомірної вигоди в результаті перебування в такому положенні.

2) Гравець гостей, який отримав передачу, пробиває по воротах, але на траєкторії польоту м'яча перебуває ще один його партнер по команді, який здійснює неправомірне втручання шляхом перекриття лінії огляду воротаря господарів.

Дії АА № 2 є правильними — він не підняв прапорець, оскільки він не повинен втручатись у складні та міліметрові ситуації. Правильними також є дії арбітра — згідно з Протоколом у таких випадках він не повинен здійснювати ПНП (Перегляд На Полі), а лише спиратися на результати перевірки з боку ВАА.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.07.2023 14:00

УЄФА значно розширить застосування системи VAR в єврокубкових матчах

УЄФА анонсує значне розширення застосування системи відеодопомоги арбі...

10.05.2023 16:25

Щодо використання системи VAR у матчах чемпіонату України

У зв’язку із численними зверненнями ЗМІ щодо використання систем...

25.10.2022 18:32

Офіційно. Щодо процедури використання VAR у матчах чемпіонату УПЛ

Останнім часом виникають питання щодо організації роботи VAR у поєдинк...

Підписатися на новини