Менеджер збірної України з кіберфутболу: «Наша команда входить до топ-16 у Європі»

Напередодні в Києві в Будинку футболу кіберфутбольна збірна України провела фотосесію й поспілкувалася з представниками ЗМІ.

Менеджер збірної України з кіберфутболу Костянтин Дем'яненко розповів журналістам про підготовку нашої команди до першості Європи 2020 року. Нагадаємо, що за підсумками жеребкування Україна на груповому етапі 1 потрапила до групи Н разом з Італією, Уельсом, Чорногорією, Андоррою та Фарерськими островами. 

«У збірній України, поза всякими сумнівами, зібралися найкращі гравці країни. Інших варіантів особливо й не було. Уже йдуть збори, тренування, спаринги. Результати поки що обнадійливі. Хлопцями я наразі задоволений, усі працюють що є сили.

У великому кіберфутболі ми ще новачки, і це слід розуміти. Так, ми багато грали раніше, але не в таких масштабах, як на майбутній першості Європи. Відповідальність дуже велика. За тиждень до початку першого групового етапу відбору ми плануємо проводити тренування щодня по п'ять—вісім годин. Поки що граємо спаринги тричі на тиждень, домовляємося зі спаринг-партнерами», — сказав менеджер збірної України.

Костянтин Дем'яненко зазначив, що очевидним фаворитом нашої відбірної групи є Італія, про гравців якої відомо дуже багато.

«Італія — це професійна команда з класними виконавцями. Натомість про гравців інших збірних із групи Н нам невідомо нічого. З іншого боку, і про наших хлопців у суперників мало даних, адже вони також не брали участі у великих міжнародних змаганнях. Тому всі будуть ставитися один до одного обережно. Так, Україна за рейтингом сильніша за інших опонентів, окрім Італії. Але за відсутності будь-яких відомостей про андорців чи чорногорців можна сказати, що це будуть поєдинки з великим елементом несподіваності. 

Фото Володимира Раснера

Утім, із кожною збірною у нас будуть два матчі з проміжком у два тижні. І після першого ігрового дня вже можна буде робити якісь висновки. Рівень суперника стане відомим, і можна буде готуватися більш цілеспрямовано. Щодо рішення про те, хто з хлопців буде грати проти кожного з опонентів, то воно буде прийматися вже напередодні матчів. Усі поєдинки гратимуться в один день, і багато що залежатиме від психологічного стану наших гравців. Плюс будемо дивитися на результати спарингів перед відбірним турніром. Гратиме, звичайно, найсильніший. Тому, думаю, хлопці не будуть ображатися на мій вибір. У будь-якому випадку, гратимуть усі», — підкреслив наставник синьо-жовтих.

«У збірної України немає завдання-мінімум та завдання-максимум. Є одне завдання — вийти на eEURO-2020, і ми його виконаємо. Можливо, доведеться долати другий відбірний етап, який проходитиме також у режимі online. Там будуть дві групи по п'ять команд. Три найсильніші з кожної вийдуть до фіналу європейської першості. Але там уже всі суперники будуть сильними, адже в кожній групі першого етапу відбору є щонайменше дві топові команди, а деінде і три. Треба буде чіплятися, боротися, демонструвати все, на що ми здатні. Але в нас є всі можливості кваліфікуватися, адже те, що ми входимо до топ-16 у Європі, беззаперечно», — зауважив Костянтин Дем'яненко.

«У кожному випадку склад своєї команди на матч визначатиме сам гравець. Менеджер може дещо підказати, порадити, але це індивідуальний вибір. Кожен із гравців сповідує свій стиль. Хтось любить дриблінг, хтось — пресинг чи силовий футбол. Роль тренера тут дещо відрізняється від ролі наставника у великому футболі, тактику і склад обирає все ж гравець, оскільки він награвав їх роками. Я не можу змусити його грати по-іншому. Але, звичайно, ми будемо радитися. У нас є команда з п'яти виконавців, оберемо оптимальний стиль для кожного», — підсумував менеджер збірної України.  

Нагадаємо, що переможці 10-ти відбірних груп групового етапу 1 отримають перепустки до фінального турніру чемпіонату Європи 2020 року. Команди, що посядуть другі місця, сформують дві групи по пять збірних і матимуть змогу пробитися до фінальної частини еEURO-2020 через груповий етап 2. Путівки до фіналу здобудуть по три кращі команди з кожної групи.

Змагання в нашій кваліфікаційній групі пройдуть 16-го та 30 березня. Фінальний турнір серед 16-ти кращих збірних Європи відбудеться 9—10 липня в Лондоні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини