Прем'єр-ліга: останні новини з таборів команд перед стартом другої частини сезону

До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем'єр-ліги, які незабаром розпочнуть виступи у другій частині сезону.

Найближчими днями офіційно поновиться весняна частина чемпіонату в українській Прем'єр-лізі. Загалом майже кожен клуб УПЛ під час зимового антракту двічі побував на зборах у Туреччині. За цей час 12 елітних команд загалом зіграли 111 контрольних матчів проти представників 26-ти інших країн.

Після нашого минулого огляду новин «Шахтар» уже встиг розпочати офіційний сезон, зігравши в Харкові перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти португальської «Бенфіки». Перед цим донеччани встигли віддати в оренду до польского «Леха» захисника Богдана Бутка, а також до «Маріуполя» — Назарія Муравського.

На мажорній ноті завершило другий збір київське «Динамо». Підопічні Олексія Михайличенка перемогли грузинське «Динамо» з Тбілісі (2:0) та 16 лютого повернулися до Києва.

Загалом динамівці цієї зими провели 12 контрольних матчів — шість на першому зборі й шість на другому. Далі кияни на своїй базі в Конча-Заспі готуються до гри з «Ворсклою», яка відбудеться в суботу без глядачів. У грі з «Ворсклою» зможе зіграти Назарій Русин, якого кияни дозаявили після його оренди в «Зорі». Також за списком «Б» до заявки команди в УПЛ потрапив новачок Беніто.

«Зоря» Віктора Скрипника завершила зимові збори перемогою над представником чемпіонату Косова — «Флямуртарі» (1:0). На другому етапі підготовки луганчани не програли жодного матчу і з гарним настроєм підходять до першої гри в УПЛ проти «Маріуполя» (22 лютого). Достеменно відомо, що в Маріуполі не зіграють Микита Шевченко, який травмований, і кандидат до національної збірної України Дмитро Іванісенія — він дискваліфікований на одну гру.

На другу частину чемпіонату «Зоря» дозаявила трьох новачків-легіонерів — Андрейса Циганікса, Михайла Перовича й Ловро Цвєка.

Фото zarya-lugansk.com

Останніми з турецьких зборів повернуться футболісти «Десни». Одразу з Туреччини 22 лютого чернігівці візьмуть курс на Харків, де 23 лютого на них очікує матч проти «Шахтаря».

Команда Олександра Рябоконя наостанок зіграла в Туреччині три матчі — проти данського «Віборга» (2:0), білоруського «Вітебська» (4:0) та грузинського «Динамо» з Батумі (1:1).

«Олександрія» вирішила завершити збори в Туреччині спарингом проти земляків із «Дніпра-1», після чого Володимир Шаран повіз команду додому. Наразі олександрійці працюють удома й планують дозаявити в УПЛ своїх новачків — Артема Гордієнка й Богдана Мишенка, а також орендованого в «Динамо» Романа Вантуха.

«Маріуполь» 13 лютого повернувся додому й готується приймати в першому весняному турі «Зорю». Азовці знову звернулися до «Шахтаря», в якого орендували захисника Назарія Муравського. Також офіційно клуб підтвердив угоду про оренду гравця гірників Данила Ігнатенка.

Непереможний на зборах «Олімпік» (жодної поразки у 10-ти спарингах) також уже в Києві. В останній турецькій грі підопічні Вісенте Гомеса здолали казахстанський «Кайсар» (2:0).

Ковалівський «Колос» завершив збори в Туреччині двома спарингами — проти білоруського «Шахтаря» з Солігорська, який очолює Юрій Вернидуб (1:2), та польської команди «Подбескідзе» (2:0). Повернувшись додому, підопічні Руслана Костишина трошки перепочили і вже готуються до першого весняного матчу проти «Олександрії», який відбудеться 23 лютого.

Фото koloskovalivka.com

«Дніпро-1» залишив Туреччину в гарному настрої, перегравши грузинський «Батумі» (2:1). До цього українці поступилися казахстанському «Кайрату» (2:4). Напередодні першої гри року проти «Карпат» команда Дмитра Михайленка віддала в оренду до грузинського «Сабуртало» Олександра Бєляєва. Також дніпряни дозаявили в УПЛ Володимира Адамюка, Андрія Цурікова, Франсіско Ді Франко, Лукаса Тейлора та Олександра Сватка.

15 лютого «Карпати» приїхали до Львова, де будуть готуватися приймати «Дніпро-1». Клуб підписав Володимира Танчика, Геннадія Пасіча, а також віддав в оренду до «Агробізнесу» Андрія Артима. Залишив команду бразилець Жоао Діого Дженнінгс.

«Ворскла», завершуючи збори в Туреччині й готуючись до першого матчу проти «Динамо», скасувала спаринг із казахстанським «Іртишем». На весняну частину чемпіонату полтавці цими днями додали екс-захисника «Динамо» Тараса Дмитрука.

ФК «Львів», який очікує матчу з «Олімпіком», останню гру на зборах у Туреччині провів 11 лютого проти вірменського «Лорі» (1:1). Також один з аутсайдерів УПЛ погодив оренду вінгера Педро до фінського клубу КуПС.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини