До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся футбольний турнір, присвячений п’ятій річниці боїв під Дебальцевим. Участь у ньому взяли збірна України серед ветеранів, ФК «Прикарпаття», ветерани Снятинщини та ФК «Снятин-АТО».

На Франківщині шанують пам’ять військових та добровольців, які в останні шість років захищали Україну на її східних кордонах. У Снятині учасник АТО Василь Жовтяк заснував районну спілку ветеранів, яка активно діє та регулярно проводить різні заходи. Було вирішено вшанувати пам’ять полеглих в один із найгарячіших періодів війни на Сході, під Дебальцевим. Сам турнір відбувся в спорткомплексі «Колос», зібравши, окрім численних уболівальників, учасників АТО з усієї області.

Фото прес-служби АВФУ

Збірна ветеранів України за ініціативи та підтримки надійного партнера, ТОВ «Агробізнес», уже чотири роки підтримує наших військових. Це головна мета турне, яке охоплює Україну та десятки країн світу й у рамках якого вже було проведено майже 200 матчів. До Снятина наші легенди вирушили наступним складом: Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Святослав Сирота, Сергій Шищенко, Андрій Хомин, В’ячеслав Свідерський, Віталій Самойлов, Богдан Шершун, Геннадій Медведєв, Андрій Оксимець та Олександр Венглинський.

«Зазвичай ми граємо на великому полі, але в зимову паузу залюбки відгукуємося на запрошення організаторів мініфутбольних турнірів, — відзначив гравець збірної України серед ветеранів, тренер юнацької збірної України U-16 Сергій Нагорняк. — Тим паче нас запросили військові, учасники АТО, відмовляти яким ми просто не маємо права. На цьому завжди наголошує Олег Собуцький, який дуже активно підтримує українську армію. Збірна ветеранів — частий гість в Івано-Франківській області, два роки тому в сусідній Долині ми брали участь у схожому турнірі, також проводили ігри в Івано-Франківську, Болехові, Коломиї та інших містах. Ми відчуваємо, як тут люблять футбол, як чекають на наші візити».

У півфіналі збірна України перемогла «Снятин-АТО» — 8:3. У синьо-жовтих забитими м’ячами відзначилися Андрій Хомин (тричі), Едуард Цихмейструк (тричі), Сергій Шищенко та В’ячеслав Свідерський. В іншому півфінальному поєдинку ветерани Снятинщини виявилися сильнішими за «Прикарпаття» — 6:1. У грі за третє місце «Снятин-АТО» переміг «Прикарпаття» — 4:2.

Та окрасою змагання став фінальний матч. Ветерани Снятинщини, за яких зіграли відомі виконавці з Івано-Франківської та Чернівецької областей, перемогли збірну України — 4:2 (відзначилися Руслан Гунчак (двічі), Ігор Мигалатюк, Денис Федорів — Едуард Цихмейструк, Сергій Шищенко). Результат дещо несподіваний, але варто віддати належне місцевій команді, яка подарувала вболівальникам справжнє свято.

Після завершення турніру нагородами були відзначені організатори та команди, а приз найкращому гравцю змагання отримав капітан збірної України Едуард Цихмейструк.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

20.01.2020 11:01

Збірна ветеранів України стала переможцем Кубку легенд у Батумі

19 січня на четвертому за ліком Кубку легенд, присвяченому вшануванню...

Підписатися на новини