Друга ліга. Фіаско «Альянсу» в Харкові й кадрові проблеми «Буковини»

Уже всі друголігові команди повернулися з відпустки й розпочали підготовку до весняної частини сезону, а деякі з них устигли навіть записати до свого активу по чотири-пять спарингів.

Попереду тут «Полісся» та «Ужгород», які в останніх контрольних матчах поступилися відповідно «Волині» (0:1) та «Минаю» (1:2). Житомирські футболісти могли врятуватися від поразки, але в середині другого тайму не реалізували пенальті. Що ж до ужгородців, то вони вже вдруге останнім часом з’ясовували стосунки з «Минаєм», а 14 лютого поміряються з ним силами ще раз.

Зіграли свій перший спаринг цього року й футболісти «Поділля», які вдома в гострій боротьбі поступилися «Агробізнесу» — 1:2. Головний тренер господарів Віталій Костишин переглянув велику групу потенційних новачків і залишився задоволеним їхньою самовіддачею.

Тим часом знову серйозні кадрові проблеми виникли в «Буковини». В інших клубах вирішили працевлаштуватися воротарі Марк Медведєв, Роман Чопко, захисник Віталій Полянський, півзахисники Андрій Понєдєльнік, Олексій Жумига, Андрій Шишигін, Микита Ходаковський, Тарас Сивка й нападник Александру-Васіле Мунтян. Якщо врахувати, що більшість із них були гравцями основного складу, то керманичу Степану Маковійчуку можна тільки поспівчувати, адже йому доведеться створювати фактично нову команду. Поки що вакантні місця зайняли вихованці молодіжної команди, але «Буковині» терміново треба підсилюватися. Додамо, що свій перший спаринг чернівецькі футболісти проведуть 21 лютого з «Прикарпаттям».

Один із лідерів групи «Б», «Альянс», програв із великим рахунком у спарингу з харківським «Металістом 1925». Фото metalist1925.com

Що ж до команд групи «Б», то один із лідерів, «Альянс», після звитяги над аматорами з «Вівчанська» (3:0) зустрівся в Харкові з місцевим «Металістом 1925». Господарі диктували умови й здобули розгромну перемогу — 4:0. Залишається сподіватися, що головний тренер команди з Липової Долини Юрій Ярошенко якісно попрацює над виправленням помилок, адже вже на початку березня на його підопічних чекає кубкове протистояння з елітним «Маріуполем».

Свій перший контрольний поєдинок цього року провели й футболісти «Таврії Сімферополь». На засніженому полі вони поступилися аматорам із новотроїцької «Таврії» — 0:1. Лави «Таврії Сімферополь» поповнили гравці з досвідом виступів у першій лізі: воротар Віталій Онопко, захисник Павло Чмеленко, півзахисник Сергій Цибульський. Є надія, що поруч із ними швидше прогресуватиме й місцева молодь.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини