Перша ліга. «Кремінь» не збирається капітулювати, а «Рух» декласував «Минай»

Песимістів, які говорили, що через фінансові проблеми футболісти «Кременя» не розпочнуть весняну частину сезону, не бракувало. Але, схоже, вони помилялися.

І хоча директор ФК Андрій Недяк підтвердив, що минулої осені один зі спонсорів припинив співпрацю з клубом, усе ж коштів, виділених із міського бюджету, вистачить, аби дограти чемпіонат до кінця.

У свою чергу головний тренер «Кременя» Володимир Прокопіненко, який віднедавна почав працювати на постійній основі, зазначив, що його підопічні докладуть максимум зусиль, аби подовжити прописку в першій лізі. Хоча керманич не приховує, що зробити це буде дуже важко, адже з минулорічного складу залишилося тільки шість виконавців, і потрібно буде в авральному порядку створювати фактично нову команду.

На перегляд до Кременчука прибула вже ціла група потенційних новачків, що провели контрольний матч з аматорами із СК «Полтава», який завершився внічию — 1:1. Наступного тижня «Кремінь» зіграє ще два спаринги.

Тим часом не сидять склавши руки й селекціонери клубів із верхньої частини турнірної таблиці. Лави лідера, «Руху», поповнив досвідчений захисник Максим Білий із луганської «Зорі». Натомість вирішили працевлаштуватися в інших колективах Роман Нікітюк та Дмитро Нємчанінов. А першими зимовими новачками одного з переслідувачів львів’ян, «Миная», стали Дмитро Сартіна та Володимир Доронін, відомі за виступами за «Миколаїв» та «Олімпік» відповідно.

Партнери вітають автора першого голу у ворота «Миная», нападника «Руху» Даніїла Контракова. Фото fcrukh.com

До речі, 9 лютого «Рух» і «Минай» провели спаринг у Львові. На жаль, рівної боротьби не вийшло. Уже в дебюті господарі тричі змусили закарпатців розпочинати із центра поля. У підсумку підопічних Василя Кобіна було розгромлено — 0:6. Можливо, ця поразка допоможе їм реально оцінити свої можливості й, таким чином, піде тільки на користь.

Що ж до львів’ян, то вони після ефектної звитяги в чудовому настрої вирушать на черговий етап підготовки до Туреччини, де зіграють вісім спарингів. Перший, 16 лютого, — із чемпіоном Молдови, «Шерифом».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини