Відбулася робоча нарада з розвитку жіночого футболу в Україні

7 лютого в Будинку футболу на виконання рішення Виконавчого комітету УАФ від 28 грудня 2019 року за ініціативи президента Української асоціації футболу, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка відбулося засідання робочої групи з представниками УПЛ та ПФЛ, на якому також розглядалося питання обов’язкової підтримки професіональними клубами жіночих/дівочих команд або наявності таких команд у структурі професіональних клубів.

На засіданні під головуванням першого віце-президента Української асоціації футболу Олега Протасова присутні розглянули порівняльну характеристику кількості жіночих команд, що були створені при професіональних футбольних клубах у Європі, світову практику функціонування жіночих команд при клубах, а також позитивні наслідки створення вищезазначених команд для розвитку жіночого футболу в Україні.

Фото Андрія Майорова

Під час засідання було вирішено детально вивчити та проаналізувати досвід провідних європейських країн та чемпіонатів, що також у найближчому майбутньому ставлять за мету створення жіночих команд у структурі професіональних клубів.

На наступному засіданні робочої групи буде представлена та обговорена дорожня карта з реалізації цієї програми в наступні чотири роки.

Фото Андрія Майорова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.08.2023 10:08

Олег Протасов: «Матчі чемпіонату демонструють світові нескореність та переможний дух нашої держави»

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прок...

Підписатися на новини