Друга ліга. Обидві «Ниви» зміцнюють тили, а «Полісся» демонструє бійцівську вдачу

Після повернення з відпустки гравцям тернопільської «Ниви» представили нового співвласника ФК, Богдана Федорківа, який раніше був президентом футбольного клубу «Агронива» — бронзового призера обласного чемпіонату.

Уболівальники «Ниви» сподіваються, що завдяки підтримці Богдана Федорківа в тернопільських футболістів зникнуть фінансові проблеми, і вони зуміють вибороти путівку до першої ліги. Поки що ж підопічні Василя Малика стартували на Меморіалі Ернеста Юста й поступилися аматорам зі львівського «Високого Замку» — 1:2.

Тим часом ще при одній «Ниві», вінницькій, почала функціонувати рада тренерів, яку очолив відомий фахівець Володимир Рева, що донедавна був наставником жіночої збірної України. До її складу ввійшов і керманич «Ниви» Олег Шумовицький. Рада займатиметься стратегічним розвитком усієї вертикалі ФК — від першої команди й молодіжного складу до місцевих ДЮСШ, з якими підписані угоди про співпрацю. До речі, подоляни вже провели перший контрольний матч цього року: у Житомирі вони вели у грі з «Поліссям» — 2:0, але все ж змушені були капітулювати, пропустивши тричі поспіль.

Цікаво, що підопічні Анатолія Безсмертного, одні з лідерів групи «А», програвали й по ходу наступного спарингу — із 19-річними вихованцями донецького «Шахтаря», проте завдяки результативним діям Дениса Голенкова та Євгена Немтінова відсвяткували вольову перемогу — і знову з рахунком 3:2. Завершили футболісти «Полісся» перший етап підготовки протистоянням із «Чайкою» (Петропавлівська Борщагівка), в якому також виявилися сильнішими — 2:0.

У свою чергу в «Ужгороді» новий головний тренер Михайло Іваниця не приховує, що в селекційній роботі йому доведеться розраховувати виключно на виконавців, що виступають в обласному чемпіонаті. Поки що на перегляді перебуває квартет потенційних новобранців, які взяли участь у трьох спарингах. Спочатку ужгородці поступилися першоліговому «Минаю» — 1:3, потім розгромили дублерів словацького «Татрана» — 8:0 і розійшлися миром зі ще однією командою із сусідньої країни, «Кошице», — 2:2.

Лідер групи «Б», «ВПК-Агро», зумів у гостях дати бій першоліговому «Гірнику-Спорту», проте в підсумку поступився. Фото gornyak-sport.net

Що ж до команд групи «Б», то лідер, «ВПК-Агро», цими днями бере участь у традиційному турнірі, де його суперниками є аматори, і паралельно проводить спаринги з командами майстрів сусідніх областей. В останньому підопічні Сергія Соловйова в гострій боротьбі поступилися першоліговому «Гірнику-Спорту» з Горішніх Плавнів — 1:2. Найближчі переслідувачі команди з Дніпропетровської області свої контрольні поєдинки проводили з перемінним успіхом. Херсонський «Кристал» не уникнув розгрому в Одесі від «Чорноморця» — 0:5, а «Гірник» декласував новокаховську «Енергію» — 4:1. За належної підготовки криворіжці з їхнім підбором виконавців ще можуть замахнутися на місце на п’єдесталі пошани.

«Гірник» здобув упевнену перемогу у спарингу з новокаховською «Енергією» й налаштований у весняній частині сезону поліпшити своє турнірне становище. Фото fcgornyak.dp.ua

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини