Офіційно. Став відомий матч УПЛ, на якому вперше буде застосовано VAR

У грудні Виконком Української асоціації футболу створив комісію з визначення матчів української Прем'єр-ліги, на яких буде задіяна система VAR.

До складу цієї комісії ввійшли перший віце-президент УАФ Олег Протасов, голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

«Після того як «Динамо» й «Ворскла» узгодили між собою, що їхня зустріч у 19-му турі відбудеться не 23 лютого, як планувалося спочатку, а 22-го, можна говорити про те, що саме цей матч стане першим, історичним поєдинком УПЛ, на якому буде застосовано систему VAR, — сказав Олег Протасов у коментарі офіційному сайту УАФ. — Як відомо, Українська асоціація футболу повністю профінансувала впровадження системи VAR в Україні, але поки що в нас є можливість використовувати її тільки в одному поєдинку в ігровий день. До слова, 23-го числа VAR буде задіяна вже на матчі «Шахтар» — «Десна». У будь-якому випадку, можна говорити, що ініціативу президента УАФ Андрія Павелка щодо впровадження VAR реалізовано, український футбол крокує в ногу із часом».

Також Олег Валерійович прокоментував зміни дат ігор внутрішньої першості: «Я хочу подякувати клубам УПЛ за підтримку прохання тренерського штабу національної збірної України щодо коригування календаря чемпіонату. Водночас мене здивувало обурення окремих тренерів і функціонерів із цього приводу. Ми вийшли на Євро, збірна вперше у своїй історії не програла жодного матчу за рік. Невже тренерський штаб Андрія Шевченка не заслужив, аби до його побажань прислухалися? До того ж перенос поєдинків в інтересах збірної або окремих клубів, що грають в єврокубках, — не така вже неординарна подія для нашого чемпіонату. Зовсім недавно це взагалі було звичайною справою. І ще один цікавий момент. Як відомо, збірна України вчетверте візьме участь у фінальному турнірі, і в попередні роки чемпіонат України через це закінчувався навіть раніше, ніж зараз. У 2006 році останні матчі чемпіонату були зіграні 14 травня, у 2012-му — 10 травня, у 2016-му — 15 травня. І якщо тоді це вважалося цілком нормальним, то зараз нас чомусь спробували звинуватити чи не в шахрайстві.

Давайте краще докладемо максимум зусиль, щоб тренерський штаб збірної мав усе необхідне для виконання програми підготовки до Євро-2020, і побажаємо нашій команді вдалого виступу на чемпіонаті Європи!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.08.2023 10:08

Олег Протасов: «Матчі чемпіонату демонструють світові нескореність та переможний дух нашої держави»

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прок...

Підписатися на новини