Будинок футболу об’єднав представників Мінкультмолодьспорту й різних спортивних відомств навколо проекту «Місто спорту»

У вівторок, 28 січня, за ініціативи Міністерства культури, молоді та спорту України в Будинку футболу відбулася друга робоча нарада з питань реалізації нового спортивного інфраструктурного проекту в Києві — «Міста спорту».

У межах цієї ініціативи міністерством заплановане створення єдиного спортивного комплексу в центрі столиці, який інтегрує НСК «Олімпійський» із цілою низкою розташованих поруч спортивних споруд. Тому закономірно, що Будинок футболу цього дня об’єднав багатьох представників спортивного менеджменту, серед яких — заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, а також керівники й представники спортивних організацій та об’єктів, що залучені до цієї ініціативи.

Фото Павла Кубанова

«Нещодавно Президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою будівництва в нашій країні 100 нових стадіонів, і Українська асоціація футболу підтримує та готова сприяти реалізації цієї ініціативи.

Загалом дуже важливо, що і Глава держави, і Кабінет міністрів, і спортивна спільнота, зокрема й Українська асоціація футболу об’єднали свої зусилля навколо розвитку спортивної інфраструктури в цілому й створення доступних умов для занять футболом. Зараз, наприклад, на НТК ім. Баннікова відбуваються фінальні матчі чемпіонату ДЮФЛУ, поєдинки міжнародних турнірів Віктора Баннікова та Валерія Лобановського, різноманітні дитячі змагання й футбольні фестивалі, у тому числі, організовані за участі наших міжнародних партнерів та наших футбольних легенд — Олега Блохіна та Ігоря Бєланова, а також турніри серед ветеранів бойових дій на Донбасі.

Фото Павла Кубанова

НТК ім. В. Баннікова є домашньою ареною для юнацьких та молодіжних збірних України і тут періодично тренується національна команда. Відтак, це потужний спортивний актив, який можна й потрібно розвивати, створюючи нові умови для занять футболом для дітей і дорослих», — зазначив за підсумками наради Вадим Костюченко. 

«Ми вдячні Українській асоціації футболу за запрошення провести цю робочу нараду в Будинку футболу. Мова йде про проект у центрі столиці, який є частиною великого інфраструктурного проекту Києва під назвою «Місто спорту». Ми запропонували концепцію, за якою плануємо об’єднати низку об’єктів, зокрема, НСК «Олімпійський», «Палац спорту», стадіон ім. Баннікова, стадіон «Атлет» та інші в один комплекс і насичувати його спортивними подіями. Наша ідея полягає в тому, щоб Київ отримав додаткові спортивні можливості. Не просто як місто спорту, а як столиця спорту», — поділився амбіціями щодо майбутнього проекту заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини