Сергій Нагорняк: «Під час Кубку Егейського моря не всі гравці відповідально поставилися до моїх прохань»

Головний тренер юнацької збірної України (U-16) Сергій Нагорняк підбив підсумки збору команди, що завершився.

Днями в юнацької збірної України (футболісти не старшї 2004 року народження) завершився збір, під час якого синьо-жовті взяли участь у турнірі «Кубок Егейського моря», що проходив у Туреччині. Там збірна України, виступаючи експериментальним складом, посіла шосте місце. Підсумки цієї роботи підбив головний тренер команди Сергій Нагорняк.

— Збір більшою мірою був селекційним, — сказав Сергій Миколайович. — Ми викликали відсотків 80 новачків, тому за рахунок чотирьох ігор Кубку Егейського моря наш тренерський штаб отримав повну інформацію щодо футболістів. На жаль, не всі хлопці відповідально поставилися до моїх прохань попрацювати самостійно до приїзду до збірної, опинившись у поганому фізичному стані. Тільки під кінець збору команда почала трохи рухатися...

— Скільки футболістів із цієї команди отримають виклик на наступний збір?

— Зовсім небагато. Наступний етап підготовки в нас відбудеться в березні, в дати УЄФА, тому я розраховую на гравців «Шахтаря» та «Динамо», можливості яких я добре знаю. Хоча ми продовжимо уважно пильнувати за усіма кандидатами, тож ніхто не повинен розслаблятися.

— Низька результативність була головною проблемою нашої збірної на турнірі?

— Головне, що моменти є, а реалізація прийде. Тільки в першому матчі з Південною Кореєю нам було складно фізично. Це й не дивно, враховуючи, що ми до турніру готувалися три дні, а суперник — місяць. А в матчах з Албанією, Північної Македонією й Танзанією в мене небагато претензій до атакувальних дій підопічних, ось тільки була проблема з реалізацією, про яку ми вже говорили.

— Рівень суперників був гідним?

— Цілком. Хоча скажу, що до фіналу по грі повинна була виходити Танзанія, яка вирішальний гол від господарів отримала з офсайду. А в матчі за п'яте місце у зустрічі із цією африканською збірною ми перевершили суперника повністю, але, знову ж таки, точного удару завдати не вдалося...

Нагадаємо, що 7-го, 10-го й 13 жовтня на підопічних Сергія Нагорняка у Грузії чекають перші офіційні матчі — поєдинки кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2021 року (U-17), в яких суперниками збірної України будуть команди Бельгії, Грузії та Литви.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.12.2022 16:00

Сергій Нагорняк: «Нам дістався найсильніший суперник із другого кошика»

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Сергій Нагорняк прокомен...

26.11.2022 14:00

Сергій Нагорняк: «У тих умовах, в яких ми опинилися, хлопці проявили себе у Швеції з найкращого боку»

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Сергій Нагорняк підбив п...

15.11.2022 16:00

Сергій Нагорняк: «Незважаючи на всі обставини, наша мета — перше місце у своєму квартеті»

У кваліфікаційному раунді Євро-2023 (U-19) юнацька збірна України (фут...

09.12.2021 13:01

Сергій Нагорняк: «На папері Україна та Швеція — фаворити квартету»

Головний тренер юнацької збірної України U-18 (футболісти не старші 20...

Підписатися на новини