Київська обласна федерація футболу отримала нову домівку

У п’ятницю, 17 січня, відбулося урочисте засідання Київської обласної федерації футболу, під час якого було офіційно відкрито новий офіс головного футбольного органу Київщини.

Під час засідання президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко відзначив розвиток футболу на Київщині протягом останніх років, що призвело до успіхів на загальнонаціональному рівні. Як зазначив очільник УАФ, Київщина подарувала Україні чемпіона світу з футболу серед команд U-20 Кирила Дришлюка, тут виступає ковалівський «Колос», який ще донедавна був серед аматорських колективів, а вже зараз дає бій найкращим клубам УПЛ. Також представляють область відомі не лише в Україні, а й в Європі арбітри — Сергій Бойко та Микола Балакін.

Фото Володимира Раснера

«Футбол Київщини відіграє важливу роль у діяльності національної асоціації. І тому дуже приємно, що організація вперше в історії матиме свій Будинок футболу. Не сумніваюся, що тут у подальшому вируватиме життя й прийматимуться доленосні рішення для всього українського футболу. Приємно згадати, що минулий, 2019 рік став одним із найуспішніших в історії нашої країни — ми стали чемпіонами світу серед команд U-20, вийшли на чемпіонат Європи 2020 року. І це — результати роботи всієї системи українського футболу, у тому числі й Київщини. Кожен із вас доклав зусиль для того, аби мрії мільйонів уболівальників стали реальністю», — запевнив усіх присутніх у причетності до славетних миттєвостей Андрій Павелко.

Фото Володимира Раснера

Також президент УАФ анонсував початок проектних робіт зі зведення в селі Княжичі, що на Київщині, бази для молодіжних та національної збірних команд України, відзначив потужний розвиток футбольної інфраструктури в області протягом останніх років, а це поява близько 100 нових майданчиків і 10-ти повнорозмірних полів.  

Привітати футбольну громаду Київщини з відкриттям Будинку футболу також прийшли головний тренер юнацької збірної команди U-17 Олександр Петраков (тренер чемпіонів світу U-20), тренер національної команди Олександр Шовковський, перші віце-президенти УАФ Олег Протасов та Вадим Костюченко, а також представник тренерського штабу молодіжної збірної Василь Кардаш.

Фото Володимира Раснера

Олександр Петраков подякував усім представникам Київської обласної федерації футболу за сприяння в підготовці юнацьких та молодіжних команд до світових чемпіонатів 2015-го та 2019 років, а також європейської першості 2018 року. Олександр Шовковський побажав Київщині виховувати талановитих футболістів, які б у майбутньому поповнили склад збірної України.

Фото Володимира Раснера

Під час церемонії відкриття Будинку футболу Андрій Павелко нагородив почесними грамотами функціонерів області — Олександра Курилка, Олексія Лаврушенка, Геннадія Мільурика, Геннадія Прищепчука та Геннадія Мамона — за внесок у розвиток футболу на Київщині. Також відбулося вручення молодим вихованцям ФК «Чайка» з Петропавлівської Борщагівки футбольних м’ячів та пам’ятних подарунків.

Фото Володимира Раснера

Новий офіс Київської обласної федерації футболу отримав подарунки й від Олександра Шовковського — до музею обласної федерації передані м’яч та футболка з автографами гравців національної збірної команди України.

Ярослав Москаленко привітав присутніх та подякував усім за співпрацю: «Вітаю всіх із відкриттям футбольної домівки Київщини! Ми разом йшли до цієї події дуже довго. Тепер у нашої команди є всі умови для ще більш плідної роботи. Офіс двоповерховий: на одному поверсі проводитимуться робочі засідання, виконкоми, працюватимуть арбітри, а на другому розташується вся команда обласної федерації, яка щоденно вирішуватиме нагальні справи нашого футболу. Хочу подякувати всім, хто був причетний до організації цього офісу, й закликаю до спільної роботи для розвитку футбольної Київщини».

Фото Володимира Раснера

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини