Збірна України серед ветеранів стане учасником Кубку легенд у Батумі

19 січня в Батумі відбудеться четвертий за ліком Кубок легенд, присвячений вшануванню пам’яті відомого футбольного функціонера, менеджера УЄФА з роботи з національними асоціаціями Давида Петріашвілі.

Перші три розіграші проводилися у Тбілісі, цього ж разу Федерація футболу Грузії вирішила зустріти гостей у Батумі, у сучасному палаці спорту. Нещодавно Давиду Петріашвілі виповнилося б 50 років, тож зрозуміле бажання провести турнір на найвищому рівні, в одному з найкрасивіших міст Причорномор’я.

За престижний трофей змагатимуться шість збірних, сформованих із відомих футболістів минулих років.

Група А: Україна, Іспанія, Туреччина.

Група В: Грузія, УЄФА, ФІФА.

 

У рамках групового етапу команди зіграють одна з одною. По дві кращі вийдуть до півфіналів, переможці яких і визначать чемпіона у вирішальній грі. За кожну з чотирьох національних збірних виступатимуть найкращі футболісти, що в різні роки захищали честь своїх країн, а за команди ФІФА та УЄФА — представники інших країн Європи та світу.

Збірна ветеранів України вирушить до столиці Грузії під керівництвом тренера Володимира Лозинського. На поле в синьо-жовтих футболках вийдуть Віталій Рева, Олег Собуцький, Владислав Ващук, Володимир Єзерський, Руслан Ротань, Едуард Цихмейструк, Віталій Мандзюк, Микола Іщенко, Богдан Шершун, В’ячеслав Шевчук, Олексій Бєлік, Андрій Донець та Андрій Хомин.

Партнерами збірної ветеранів виступають Українська асоціація футболу, Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

«Україна є постійним учасником турніру пам’яті Давида Петріашвілі, уже четвертий рік поспіль у січні ми граємо з найкращими футболістами-ветеранами Європи та світу, намагаємося гідно представити нашу країну, — розповів віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Ми традиційно ставимо перед собою найвищі завдання і сподіваємося, що цього року зможемо здобути головний трофей. На таких турнірах, окрім спортивної складової, є гарна нагода поспілкуватися з колегами щодо розвитку футболу, зокрема, ветеранського. Уже й наш досвід викликає інтерес, за останні чотири роки наша збірна ветеранів зіграла близько 200 матчів, АВФУ проводить сім престижних всеукраїнських змагань у різних вікових категоріях, а це десятки команд і тисячі учасників. Цього року склад збірної дещо омолодився, ми залучили хлопців, які тільки-но завершили професіональну кар’єру. Усі гравці рішуче налаштовані на успішний виступ у Батумі».

Нагадаємо, що Кубок легенд проводиться у Грузії з 2017 року та є одним із найпрестижніших турнірів серед ветеранів у Європі. У перших двох розіграшах, у січні 2017-го та 2018 років, переможцями ставали господарі — футболісти збірної Грузії, у 2019 році почесний трофей здобула Туреччина. Збірна України, постійний учасник змагань, посідала в попередніх розіграшах друге та третє місця.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини