Друга ліга. «Альянс» і «Діназ» завершальний етап підготовки до нових випробувань проведуть у Туреччині

З-поміж представників другої ліги першими другу частину сезону розпочнуть футболісти «Альянсу». Уже 4 березня вони у чвертьфіналі Кубку України зустрінуться з елітним «Маріуполем».

Утім, це не змусило головного тренера Юрія Ярошенка внести корективи до плану підготовки до весняних баталій. Усе ж для команди з Липової Долини пріоритетним залишається виступ у чемпіонаті, де вона налаштована поборотися за підвищення в класі в групі «Б». Підопічні Ярошенка, як і планувалося заздалегідь, повернуться з відпустки 20 січня, спочатку тренуватимуться в Сумах, а потім передислокуються в Ромни, де й зіграють перші цього року спаринги. А вже після поєдинку з «Маріуполем» вирушать на збір до Туреччини.

Поки що лави «Альянсу» залишив лише нападник Андрій Анцибор, який вважав, що в нього недостатньо ігрової практики. За словами Юрія Ярошенка, наступного тижня на перегляд прибуде сім-вісім потенційних новачків, більшість з яких — із досвідом виступів у першій лізі. Це дуже важливо, адже на «Альянс» очікує дуже гостра боротьба за місце на п’єдесталі з «ВПК-Агро» та «Кристалом».

До речі, херсонці вже визначилися з двома першими спаринг-партнерами: 2 лютого вони зіграють із «Чорноморцем», а 8-го — з «Балканами». В інших командах вирішили працевлаштуватися воротар Владислав Сидоренко, захисники Павло Мілесін та Ігор Решетов. Утім, директор МФК Сергій Шевцов переконаний, що «Кристал» зможе підсилитися п’ятьма-шістьма кваліфікованими новобранцями.

Що ж до групи «А», то тішить, що останнім часом владні структури Тернополя, Вінниці та Чернівців подбали, аби в місцевих команд майстрів покращилося фінансове становище. І вже точно можна сказати, що їм не загрожує дострокове зняття з дистанції. Більше того, тернопільська «Нива» навіть збирається замахнутися на здобуття перепустки до першого дивізіону. Як розповів її керманич Василь Малик, якого Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визнало кращим наставником другої ліги за підсумками 2019 року, важливо, що вдалося зберегти всіх ключових виконавців, хоча в декого були привабливі пропозиції від більш іменитих клубів.

До речі, й у групі «А» є команда, яка один з етапів підготовки проведе в Туреччині. Ідеться про «Діназ», в якого, незважаючи на статус дебютанта, міцні фінансові тили, що дозволяє впевнено почуватися на трансферному ринку й чітко дотримуватися запланованого тренувального процесу. Тому нікого не здивує, якщо «Діназ» у другій частині сезону змусить рахуватися із собою навіть лідерів…

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:18

Друга ліга. Нічия ФК «ЮКСА» в Одесі найбільше потішила конкурентів

Весняна частина сезону в третьому за рангом дивізіоні розпочалася з 20...

22.03.2024 14:00

Друга ліга. Сьогодні стартує весняна частина змагань

Слідом за першоліговою першістю України 22 березня стартує весняна час...

29.02.2024 16:30

Друга ліга. «Звягель» підсилився двома легіонерами, а «Карпати-2» запросили українця з Естонії

Поступово клуби третього за рейтингом вітчизняного дивізіону активізув...

Підписатися на новини